Prva HNL: Istra 1961 - Hrvatski dragovoljac 2:1


Drugu domaću pobjedu ostvarili su pulski nogometaši. U današnjem su susretu 12. kola 2:1 pobijedili Hrvatski dragovoljac i tako skočili na peto mjesto Prve HNL uoči dvotjedne stanke zbog obaveza reprezentacije. Konačno su "zeleno-žuti" slavili, upisali tek drugi trobod pred svojim navijačima, u šestom pokušaju.

Do pobjede su stigli zahvaljujući odličnoj predstavi u prvom poluvremenu i golovima Blagojevića i Radonjića, ali su potom podbacili u nastavku igrajući s igračem više nakon isključenja Živkovića. Hrabri su gosti uspjeli smanjiti, srećom ne i izjednačiti protiv pulskih igrača koji su očito prerano arhivirali susret.

Oba su trenera momčadi na travnjaku postavila u očekivanom 4-2-3-1 rasporedu, s tim da je Igor Pamić morao posegnuti za rezervnom opcijom na desnom boku u obrambenoj četvorci. Umjesto bolesnog Horvata na toj je poziciji zaigrao Obšivač, a u vezi je ponovno zaigrao tandem Blagojević - Batarelo. Zato je napad bio najjači mogući, s trojkom Franjić, Križman, Jo iza prve špice Radonjića.

Susret je otvoren napadima "zeleno-žutih" uz goste koji su stali zgusnuto iza centra. No, za razliku od susreta sa Zadranima, pulski su se igrači puno brže rješavali lopte i tako otvarali pukotine u obrani "crnih".

Prvi je zaprijetio Franjić nakon asistencije Križmana, ali nije podesio nišanske sprave. Zato je iste, konačno, podesio Slavko Blagojević. Dugo se ovaj neumorni ratnik sredine terena "svađao" s golom, često je koristio svoj snažni udarac, ali se nikad u zeleno-žutom dresu nije upisao u strijelce, sve do 10. minute susreta. Osvojio je loptu pred svojim kaznenim prostorom i potom se sjurio prema gostujućem golu gdje je dobio loptu od Joa i manirom pravog napadača svladao Čovića za eksploziju zadovoljstva na tribinama. Primljeni gol natjerao je igrače Hrvatskog dragovoljca da reagiraju i krenu po izjednačenje, ali jedinu priliku za to imali su nakon grube pogreške Grafa. Srećom, Sivonjić je pokazao da baš i nije neki realizator.

Takva igra gostiju bila je pak voda na mlin Puljana. Kroz razrijeđenu obranu gostiju vrsni tehničari poput Joa, Križmana i Franjića lakoćom su pronalazili pukotine, a Radonjić je uvijek bio tamo gdje se to od prve špice i traži, pred golom. Bio je tamo i u 29. minuti kad ga je uposlio Križman, a "Švabo" je još jednom pokazao da mu treba tek minimalno prostora da zatrese mrežu. Svojim je trećim priznatim, uz dva neopravdano poništena, golom zaokružio sjajnih pola sata igre na "Drosini". Svi oni gledatelji koji su kiši usprkos odlučili doći na tribine "pulske bombonijere" nisu pogriješili. Vidjeli su odličan nogomet u prvih 45 minuta uz puno prilika i udaraca na gol.

Gosti iz Sigeta krenuli su ofenzivnije početkom nastavka nastojeći pritisnuti pulske igrače prema Prskalu. No, "zeleno-žuti" su mirno čekali na sredini terena i vrebali priliku da iz kontre kazne takvu igru gostiju. U tome im je svakako pomogao i Grgo Živković koji je nakon svega deset minuta provedenih na travnjaku morao pod tuš, jer mu je sudac Gabrilo opravdano pokazao crveni karton. Nakon toga su gosti krenuli "spuštene glave", igrajući s tri špice, u napad, a Puljani strpljivo čekali priliku za treći gol.

Ipak, morali su pulski igrači sredinom nastavka bolje koristiti brojčanu superiornost, razvući suparnika i tako mirno susret privesti kraju, bez da dopuste da im suparnik puca na gol. Najbolju priliku u nastavku Puljani su imali u 78. minuti kad je Babić vukao kontru "3 na 2" do suparničkog kaznenog prostora i na kraju pogodio suparnika u nogu. Ta je akcija bila preslika igre u nastavku, igralo se dosta rastrgano uz brojne pogreške u dodavanju, čemu su zacijelo kumovali i težak teren i umor.

Srećom, Puljani su odigrali prvih 45 minuta za ocjenu odličan. I kad su pulski navijači već počeli zbrajati pulske bodove koji bi ih odveli na peto mjesto, "crni" su smanjili zaostatak. Graf je nespretno reagirao, sudac pokazao na bijelu točku, a bivši igrač Puljana Bačelić Grgić uobičajeno bio precizan s 11 metara. Bio je to znak da će pulska publika do kraja strahovati za tek drugi trobod na "Drosini" i to protiv desetorice "crnih". (R. CAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter