Prva HBL: Od subote kreće foto-finiš

I dalje u igri za naslov Nikola Hrelja, Istra Poreč (M. MIJOŠEK)
I dalje u igri za naslov Nikola Hrelja, Istra Poreč (M. MIJOŠEK)

Sva četiri kandidata za naslov boćarskog prvaka Hrvatske, među kojima i oba istarska prvoligaša Trio Pazin i Istra Poreč, ni za milimetar nisu uzmakli u utrci za titulu nakon 15. odigranog kola Prve lige, tako da je tri kola prije kraja prvenstva oko pitanja krune i izlaska na europsku scenu izvjesna jedino neizvjesnost.

Oba istarska predstavnika u najelitnijem razredu hrvatskog boćanja ostvarila su u prošlom kolu sigurne pobjede. Uvjerljiviju Pazinjani na svom terenu koji su pitanje pobjednika u nadmetanju sa Sokolom, koji kad izađe iz svog "dvorišta" na splitskim Gripama i nije toliko goropadan, riješili i prije završne serije klasičnih igara pred koju su u rukama imali nedostižno vodstvo 14:4.

Zdenko Androšić je u krugovima naletio na najraspoloženijeg Dugopoljca Igora Žuljevića, a Valter Ivančić ovom prigodom nije bio posebno inspiriran u preciznom izbijanju i to su jedina dva poraza koje su pazinski boćari ostvarili u fazi kada je susret još bio "živ". David Šircelj sa sve tri pobjede, uz odlične rezultate u brzinskom izbijanju (45/48), te zajedno s Benjaminom Guštinom u štafeti (52/59), bio je najučinkovitiji u redovima domaćina.

Valja istaći i povratak boćanju nakon tri preskočena kola reprezentativca Gianfranca Santora koji, nažalost, još uvijek ima problema s ozljedom desnog ramena, te je u paru s Širceljom igrao ulogu valjača što je bilo dovoljno da suparnike ostave na nuli.

Premda su pobjedu imali u rukama i prije zadnje serije igara Pazinjani su i nju odigrali s najjačom postavom, bez pružanja prigode za igru mladim igračima.

Konačan rasplet prvenstva počinje od subote i prvog od tri preostala velika derbija. U Zagrebu će se naime ogledati Zrinjevac i Trio Pazin, prvi i drugi s prvenstvene ljestvice u susretu koji će se, zbog zauzetosti boćarskog doma Zrinjevac, igrati u boćarskoj dvorani u Dubravi. Premda je jasno da bi Pazinjani eventualnom pobjedom u tom derbiju napravili veliki korak prema naslovu kalkulacije u ovom trenutku još uvijek malo toga otkrivaju.

Porečani su na gostovanju u Imotskom prije zadnje serije igara imali visoko vodstvo od 12:6 i do kraja ga pretvorili u pobjedu. Porečki su boćari na svoja leđa ravnomjerno rasporedili teret pobjede, nisu briljirali ni u krugovima ni u preciznom izbijanju, a treba zabilježiti da svjetski rekorderi Joško Mardešić i Darijan Živolić prvi puta u ligi nisu pobijedili u štafeti već remizirali.

Najteži posao o kandidata za naslov u prošlom je kolu imao Vargon koji je slavio tijesnu pobjedu u lokalnom derbiju nad Marinićima u čijim redovima je za iznenađenje odličnom legendarnog Dinka Beakovića trebala potpora suigrača. U sljedećem kolu u sjeni derbija Zrinjevac - Trio Pazin, Ista Poreč i Vargon će na domaćim terenima imati lak posao s Podhumom KVIG i Imotskim. (K. KLARIĆ)

Trio Pazin - Sokol 18:8
Rezultati, krug (6:2): Ivančić - J. Jurić 27:20, Androšić - Žuljević 23:24, Sergo - Žure 22:20, (2:0): A. Guštin - Mladineo 25:22; brzinsko izbijanje (4:0): Šircelj - Mladineo 45/48:39/42, B. Guštin - I. Jurić 39/48:32/48; precizno izbijanje (2:2): Androšić - Žure 17:15, Ivančić - Žuljević 13:17; štafetno izbijanje (2:0): Šircelj, B. Guštin - Mladineo, I. Jurić 52/59:45/55; pojedinačno (0:2): A. Guštin - Žure 9:10; par (4:0): Sergo, Ivančić - Podrug, Žuljević 9:3, Santoro, Šircelj - Balić, Tomašević 13:0; trojka (0:2): Androšić, B. Guštin, Križmanić - J. Jurić, I. Jurić, Bosančić 4:8.

Imotski - Istra Poreč 11:15
Rezultati, krug (3:5): Tolić - Tadić 15:18, D. Kujundžić - Lukšić 21:22, D. Grančić - Hrelja 19:19, Mar. Grančić - Živolić 26:18; brzinsko izbijanje (0:4): Mar. Grančić - Mardešić 34/47:40/48, Mat. Grančić - Živolić 36/44:38/48; precizno izbijanje (2:2): D. Kujundžić - Lukšić 15:8, D. Grančić - Tadić 8:10; štafetno izbijanje (1:1): Mat. Grančić, Vujčić - Mardešić, Živolić 45/54:45/54; pojedinačno (2:0): D. Grančić - Mardešić 13:5; par (3:1): M. Kujundžić, Mat. Grančić - Smolica, Lukšić 11:11, Lozo, Mar. Grančić - Tadić, Barbaro 13:5; trojka (0:2): D. Kujundžić, Bekavac (Vujčić), Tolić - Hrelja, Benolić, Faraguna 6:9.


Podijeli: Facebook Twiter