Prva generacija završila poslovno usavršavanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska županija, Hrvatska udruga poslodavaca, Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" i udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih Start-up u ponedjeljak su dodjelom diploma prvoj generaciji polaznika završili program poslovnog usavršavanja mladih "Start me up 2011".

Na program se prijavilo 20 studenata, a uspješno ga je završilo njih 17 koji su tijekom tri mjeseca sudjelovali u ciklusu od deset seminara i radionica namijenjenih poslovnoj izobrazbi te lakšem ulasku na tržište rada.

Studenti, koji mahom dolaze s Odjela za ekonomiju u Puli, ali i s drugih sveucilišta u zemlji, imali su prilike posjetiti tvrtke poput Holcima, Adrisa, Istra informatickog inženjeringa i Cimosa, a upoznali su se s radom institucija kao što je Hrvatska udruga poslodavaca, Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije, Hrvatska gospodarska komora, Istarska razvojna agencija i Obrtnicka komora.



- Projekt je most koji treba pomoci onima koji posljednje dane provode na studiju da se lakše zaposle ili da sami pokrenu svoj posao. Ako se barem jedna osoba zaposli zahvaljujuci ovom programu, možemo ga smatrati uspješnim, rekla je Danijela Križman Pavlovic, zamjenica procelnika Odjela ekonomije i turizma, dodavši da je cilj pojacati suradnju izmedu Sveucilišta i gospodarstvenika.

Alen Damijanic, procelnik Odjela za gospodarstvo Istarske županije, kazao je da 2012. nece biti sjajna, da je situacija na tržištu teška, a konkurencija sve jaca, dodavši da je upravo ovaj projekt važan u stvaranju kontakata za buduce poslovne suradnje.

Doris Percan i Tina Dužman, predsjednica i dopredsjednica udruge Start-up, istaknuli su da je ideja vodilja ovog programa promicanje poduzetnicke kulture medu mladima i jacanje povezanosti obrazovnog i poslovnog sektora. Veliku korist imaju i poslodavci jer im program nudi mogucnost upoznavanja mogucih buducih radnika.

Da bi nastavili suradnju, polaznicima su podijeljene iskaznice kluba Generacije Y koji vodi udruga Start-up. Program je u potpunosti financirala Istarska županija sa 70.000 kuna, pa je za polaznike besplatan, a planira se nastaviti i sljedecih godina.

Prvi polaznici programa su Martina Antonelic, Mirela Benazic, Sanja Biberic, Boris Božac, Massimo Brajuha, Natalija Cimbola, Ines Dojkic, Ana Došen, Anica Dvorabic, Sara Klaric, Ivana Kozjak, Sandro Krizman, Ivana Kukolja, Bojan Nikolovski, Minja Paric, Andrea Škalec i Nataša Živkovic.


Podijeli: Facebook Twiter