Prva generacija pulskih gimnazijalaca na okupu

Okupljanje nakon 60 godina mature (M. ANGELINI)
Okupljanje nakon 60 godina mature (M. ANGELINI)

Generacija pulskih gimnazijalaca koji su maturirali davne 1954. godine okupila se za vikend i obilježila 60. godišnjicu mature. "Francuzi" i "Englezi", kako su se nazivali ovisno o jeziku koji su učili, njih ukupno 50, prve su generacije koje su počele pisati povijest pulske Gimnazije.

Upravo ih ta povijest povezuje i danas pa, kako su nam rekli, ne propuštaju zajednička druženja na kojima se prisjećaju davnih školskih dana. Prvo njihovo okupljanje nakon mature dogodilo se nakon deset godina, a otad se susreću svakih pet godina. Iako ih je tijekom posljednjih godina zauvijek napustilo 15 kolega, obilježavanje godišnjice se nastavlja pa je i na veliku 60. obljetnicu došlo 15 "maturanata", sretnih i veselih zbog susreta. Već pri susretu starih školskih kolega, potekla su sjećanja, dobre i loše situacije, razne nepodopštine i tako redom.

Prisjetili su se i svojih razrednika, Josipa Zanchija razrednika "Francuza" i Ljubice Ivezić razrednice "Engleza", ali i ostalih kolega. A na mjestu susreta 60 godina nakon mature stigli su: Ratko Crnobori, Branimir Modrić, Željko Žmak, Marija Nemarnik Kaštela, Branislav Stefanović, Ruža Brščić Pokrovac, Jože Novosel, Branka Pejanović Lambin, Gracijela Radovan Kajfeš, Roko Udovičić, Evelina Glavić Matušan, Vera Turković, Lucija Nadenić, Cvijeta Škabić i Branislav Bimbašić. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter