Prva etapa Belgijancu Wellensu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jubilarno 50. izdanje medunarodne juniorske biciklisticke utrke "Kroz Istru" je krenulo. Nešto iza 13 sati okruženi mnoštvom ispred pulske Arene, a na znak za start dožupana Vedrana Grubišica krenula je biciklisticka karavana s rekordnim 141 vozacem iz takoder rekordne 24 države. Gužva u Bujama obilježila je cilj prve od triju etapa ove utrke kojom se zakljucuje i ovogodišnji Kup nacija. Na kraju se u završnom usponu prema startom gradu u Bujama najbolje snašao Belgijanac Tim Wellens koji je u završnom usponu bio bolji od Francuza Emiliena Vienneta s kojim je bio u bijegu.

- Bila je ovo vrlo naporna etapa u kojoj je odluka pala na kraju, prilikom uspona prema brdskom cilju u Krasici - rekao je Tim Wellens nakon što je na pobjednickom postolju obukao žutu majicu vodeceg u ukupnom plasmanu utrke, te onu zelenu za najboljeg penjaca. - Nas smo cetvorica iskocila iz grupe i pobjegli, a na pola uzbrdice smo se Viennet i ja odvojili od ostale dvojice i skupa vozili do pred sam cilj gdje sam ja imao više snage u završnici. Sutra nas ocekuje iznimno teška etapa s dva brdska cilja, ali kako sam ja dobar brdaš nadam se da cu zadržati žutu majicu na ledima.

Najveci posao u prvoj etapi kad su reprezentacije u pitanju napravili su Francuzi. S drugim i trecim u ukupnom poretku bili su nedostižni ostalim reprezentacijama.

 


Podijeli: Facebook Twiter