Prva atletska trka na prstenac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turistička zajednica Općine Barban, Atletski klub Medulin i Društvo "Trka na prstenac" organiziraju 1. Atletsku utrku "Prstenac" koja će se održati u Barbanu u subotu 19. kolovoza s početkom u 18 sati. Organizatori najavljuju trčanje i druženje u prekrasnom malom istarskom gradiću, a želja im je da ovo preraste u tradiciju atletskog trčanja i druženja u Barbanu upravo u dane trčanja konjima na Prstenac. Start i cilj bit će s područja Gradišća u Barbanu (500 metara istočno od centra Barbana na lokaciji tradicionalne utrke konjima na viticu i prstenac). Organizira se jedna glavna utrka za odrasle u muškoj i ženskoj konkurenciji u dužini od 5,7 kilometara po asfaltu. Trčat će se u smjeru zapada kroz Barban do mjesta Melnica, zatim prema raskrižju za industrijsku zonu, natrag cestom prema Barbanu te kroz Barban prema Gradišću. Dodjela nagrada predviđena je za 19.30 sati na Gradišću. Staza će biti označena, zatvorena za promet i osigurana redarskom službom. Startnina za utrku iznosi 50 kuna, a za grupne prijave (10 i više natjecatelja) iznosi 30 kuna po natjecatelju. Startnina se uplaćuje na žiro račun TZ Barban IBAN: HR3124070001100333642 do dana 17. kolovoza (opis plaćanja: Atletska utrka Prstenac Barban, ime i prezime, adresa).

Prijave treba slati na e-mail: [email protected]. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, klub ili grad za koji nastupa. Za prvih stotinu natjecatelja (s uplaćenom startninom do 17. kolovoza) organizator osigurava majicu utrke. Nakon utrke natjecatelje očekuju osvježavajući napici (voda i pivo) te pašta party, a sve uz predočenje bona za konzumaciju na šanku ugostitelja u Barbanu u dvorištu stare škole. Nakon utrke od 20 sati na glavnom trgu u Barbanu fešta uz Mladena Grdovića.

Za prva tri osvojena mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane su i nagrade i to medalja i poklon Općine Barban te

poklon iznenađenja za prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji te za najstarijeg učesnika. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter