Prva asocijacija na Pulu je boks

EVOCIRANJE USPOMENA IZ BOGATE KLUPSKE PROŠLOSTI - Miroslav Hlušička (N. LAZAREVIĆ)
EVOCIRANJE USPOMENA IZ BOGATE KLUPSKE PROŠLOSTI - Miroslav Hlušička (N. LAZAREVIĆ)

Dom sportova "Mate Parlov" u četvrtak je bio poprište održavanja svečanog skupa kojim je obilježeno 70 godina postojanja Boksačkog kluba Pula. Tom se prilikom tajnik Miroslav Hlušička, nakon što je od nazočnih zatražio da minutom šutnje odaju počast pulskim legendama "plemenite vještine" koje više nisu s nama, prisjetio trenutaka bogate povijesti kluba i svih boksača koji su s ponosom nosili klupske boje te u ringu promovirale grad iz kojeg dolaze. Nakon evociranja uspomena, uslijedila je dodjela prigodnih priznanja koje je zaslužnim boksačima, sportskim djelatnicima i ostalim subjektima društvenog, gospodarskog i sportskog života uručio klupski predsjednik Aldo Kantaruti.

Kako to obično na ovakvim skupovima biva, proslavu rođendana svojim su dolaskom uveličali i brojni uzvanici. Grad Pulu predstavljali su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marijanović i Milan Sead Soldatić, predsjednik Sportske zajednice Grada Pule, dok su čestitke u ime Istarske županije uručili pročelnica za Obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricija Percan te Mladen Pavičević i Dario Koraca, predsjednik i tajnik Sportske zajednice Istarske županije. Skupu je nazočan bio i dugogodišnji sportski prijatelj Hrvoje Balen, glavni tajnik Zagrebačkog boksačkog saveza, a Hrvatski olimpijski odbor predstavljao je Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport.

- Prva asocijacija na Pulu je boks, odnosno Boksački klub Pula te koristim priliku da vam čestitam na 70 godina koje su ostale iza vas te izrazim nadu da će i narednih 70 biti isto tako uspješne - rekao je Krajač te u ime HOO-a predao Aldu Kantarutiju prigodnu plaketu. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter