Prva A liga: Sve riješeno za svega 66 minuta

Martina Račić vara Doroteu Ćosić u bloku (M. MIJOŠEK)
Martina Račić vara Doroteu Ćosić u bloku (M. MIJOŠEK)

Utakmica 7. kola Prve A lige odbojkašica: Poreč - Rovinj 3:0 (25:18, 25:18, 25:15). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 150: Suci: Domagoj Niessner i Ana Stipaničev (oboje Rijeka).

POREČ: Fatorić, Pahović 9, Sain (L), Zahirović (L), Novosel 5, Račić 16, Ipsa, Jakšetić 8, Sučić 7, A. Ušić, Sliško, M. Ušić 11.

ROVINJ: Todorović (L), Cvitić 3, Crismanich, Pokrajac, Ćopić, Ćosić 8, Radunić 3, Rupčić, Selimović 4, Ćorić 7, Černjeka 11.

Napad poeni: Poreč 33 (Račić 12), Rovinj 21 (Černjeka 7). Servis poeni: Poreč 10 (Račić 4), Rovinj 10 (Černjeka 4). Blok poeni: Poreč 13 (Pahović 4), Rovinj 5 (Ćosić 3).

Porečanke su i dalje "gazdarice" istarske ženske odbojke. Potvrdile su to u susjedskom derbiju Prve A lige u kojem su, vjerojatno lakše nego što su i same očekivale prije početka, svladale Rovinj nakon samo 66 minuta igre. Gošće su se držale dvije trećine prvog seta, a onda je pri rezultatu 14:16 na servis liniju stala Martina Račić i pokrenula seriju 8:0 od koje se Rovinjke više nisu oporavile.

Otpuhane

Loš prijem onemogućio je kombinatoriku u igri gošći i mlada Dea Rupčić uglavnom je bila primorana dizati "alibi" lopte na kraj mreže, gdje su njene suigračice postajale lak plijen za večeras nepropusni domaći blok. S druge strane, bolje "kroćenje" protivničkog početnog udarca omogućilo je Vedrani Jakšetić da razigra cijelu ekipu, a usto se domaća tehničarka nije libila da i sama završi poen te je upravo ta raznolikost u porečkom napadu bila nerješiva enigma za ekipu s druge strane mreže.

Početak susreta nije dao naslutiti takav rasplet jer je na početnih 1:0 Porečanki odgovorila Katerina Černjeka s tri as servisa i dok se domaće igračice još nisu ni snašle, već je na semaforu svjetlilo 1:5. Uspjele su gošće održati prednost do sudačkog time-outa (9:12), vodile potom i 14:16, a onda kao da ih je netko otpuhao s terena. Jedna greška vukla je za sobom drugu i premda je trener Rovinja Samuel Benussi sve pokušao, dvaput pozvao svoje igračice na "čašicu razgovora", mijenjao tehničarku, uspjele su gošće maknuti Martinu Račić sa servis linije tek kad je ona loptu poslala van terena.

Deja vu

Usprkos tom poklonu najučinkovitije igračice večerašnjeg susreta, Rovinj više od 18 poena nije uspio osvojiti u prvom setu, a ista je brojka ispod njihovog imena stajala i po okončanju druge dionice. Međutim, sad je razvoj situacije bio potpuno drugačiji i gošće se usprkos promjeni strana nisu uspjele iskopati iz "crne rupe" u koju su upale u prvom setu, štoviše, samo su još dublje nastavile u nju propadati. Do rezultata 11:6 gostujuća klupa potrošila je obje minute odmora, ali savjeti nisu mogli pomoći da odbojkašice Rovinja pronađu prijem koji kao da su zaboravile u svlačionici i domaći strateg Miki Stojaković mogao si je dozvoliti taj luksuz da već pri rezultatu 20:11 posjedne pored sebe prvu organizatoricu igre, a na parket pošalje Anu Ušić da se pridruži sestri Mariji, svjestan da je drugi set već pospremljen.

Tako je i bilo, a onda su, na oduševljenje rovinjskih navijača, gošće u trećem setu opet počele igrati. Donijelo je to rezultatsku neizvjesnost (10:9), no onda je stigao "deja vu", domaća serija od 6:0 kojem su Porečanke slomile posljednji otpor svojih protivnica i lagano ovu priču privele kraju. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter