Prva A liga: Rovinj – Vinkovci 3:0

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Susret 8. kola Prve A lige: Rovinj – Vinkovci 3:0 (25:10, 25:22, 25:22). Dvorana Gimnasium. Gledatelja 200. Suci: Milan Rajković, Domagoj Niessner (oba Rijeka).

ROVINJ: Cvitić, Ćopić, Ćosić, Radunić, Rupčić, Chrismanich, Selimović, Ćorić, Černjeka, Todorović (L).

VINKOVCI: Savić (L), Jurić, Stojanović, Debeljak, Malenica, Tomić, Čolak, Dogan, Magdić, Lovrić, Pajvančić, Karlić (L).

Lakše od očekivanog poslije 72 minuta zanimljive igre, odbojkašice Rovinja su drugom uzastopnom pobjedom derbi protiv Vinkovaca riješile u svoju korist. Time su po drugi put u prvenstvu svladale svoje današnje suparnice što će im donijeti veliku prednost nađu li se u istoj skupini nakon prvog dijela.

Na serviranje Rupčić i poenima Ćosić, Černjeka i Ćorić domaćin je poveo 4:0, a nešto kasnije raspoložena Dorotea Ćosić oštrim serviranjem povisuje na 9:2. Tako dobar početak dao je krila igračicama trenera Benussija pa su čvrstim blokom zaustavljeni svi pokušaji Tomić, Čolak i Dogan, čime su gošće prvi set zaključile sa skromnih 10 poena.

No, kod rezultata 23:6 ozlijedila se Černjeka. U prvi je trenutak izgledalo da je ozljeda noge dosta ozbiljna, ali se ona ipak vratila u igru koncem drugog seta. Konačno, u drugom su setu igračice Vinkovaca posložile svoju igru i uspostavile ravnotežu na parketu (6:6, 9:9) i pored toga što su Rovinjke uglavnom imale poen - dva prednosti.

Izjednačeno se igralo do 20:20 kad stvar u svoje ruke uzima Dorotea Ćosić, koja uz Katerinu Černjeka vodi suigračice do drugog seta. U trećem setu gošće vodstvom 3:1 i 5:3 pokušavaju učiniti nešto više, ali domaće ponovo u režiji Ćosić dolaze do preokreta - 7:5. Potom Vinkovčanke uspijevaju povesti 17:15 preko Stojanović, ali odmah uzvraćaju Rovinjke preko sigurne kapetanice Cvitić, razigrane Ćorić i Černjeka, koja je stisnula zube, te uspijevaju nakon izjednačenja 20:20 privesti utakmicu kraju na najbolji način, uvjerljivom pobjedom.

Ovom su pobjedom rovinjske odbojkašice na najbolji mogući način proslavile igranje u novim dresovima, onoga novog sponzora, Rockwoola. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter