Prva A liga: Rovinj – Gorica 3:2

Upisali dva boda - odbojkaši Rovinja (I. RADETIĆ)
Upisali dva boda - odbojkaši Rovinja (I. RADETIĆ)

Više od dva sata "mučenja" vidjeli su rovinjski ljubitelji odbojke u derbiju začelja prve jakosne skupine Prve A lige između Rovinja i Gorice. Bila je to svojevrsna repriza Kup utakmice protiv Murse u kojoj su domaći odbojkaši također u pet setova došli do pobjede. Novim bodovima rovinjski odbojkaši uspjeli su doći na peto mjesto, te predvode "davljenike" Mursu, Goricu i Šibenik u borbi za ostanak.

Već u prvom setu gosti najavili da se žele Rovinjcima revanširati za poraz u prvom kolu u Velikoj Gorici. Servisima Cote Goričani su poveli 17:10 i time iznenadili i sami sebe, dok su igrači Rovinja išli iz greške u grešku. U finišu seta Janjanin je pri rezultatu 23:18 za goste, dovršio posao. U drugom su se setu Rovinjci trgnuli i poenima Čičkovića i Ličine poveli 11:6.

Uspjeli su rovinjski odbojkaši odigrati bez Hrelje i ubrzo izjednačiti u setovima. Posebno dramatična bila je završnica trećeg seta kad Skorin poravnava na 24:24. Mladi Mostahinić se pobrinuo za vodstvo 26:25 i potom su domaći sretno i spretno poveli 2:1 u setovima. Poenima Čičkovića, Ilića, Vinceka i Ličine Rovinj je u završnicu četvrtog seta ušao s vodstvom 23:21 i bio na dobrom putu da riješi pitanje pobjednika. No, Dumbović i Skorin nisu tako mislili, te su odveli susret u peti set. U njemu su igrači Rovinja kontrolirali situacviju, vodili 8:4 i 13:9 te poenima Čičkovića i Ilića došli do pobjede vrijedne dva boda, dok igru treba čim prije zaboraviti.

Susret 8. kola: Rovinj – Gorica 3:2 (19:25, 25:21, 28:26, 23:25, 15:10). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 80. Suci: Domagoj Niessner, Milan Rajković (oba Rijeka).

ROVINJ: Ličina, Sponza, Janjiš, V. Poropat, Vincek, Trani, A. Poropat, Ilić, Janko (L), Pamić (L), Mostahinić, Čičković.

GORICA: Jozić, Nikolaus, Šulc, Nuljev, Cota, Pribanić, Dumbović, Skorin, Janjanin, Zaimović (L). (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter