Prva A liga odbojkašica: Rovinj - Šibenik 3:1

Odbojkašice Rovinja slavile protiv Šibenika (D. ŠTIFANIĆ)
Odbojkašice Rovinja slavile protiv Šibenika (D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 14. kola Prve A lige odbojkašice - skupina II: Rovinj - Šibenik 3:1 (25:16, 23:25, 25:11, 25:23). Dvorana Valbruna. Gledatelja: 150. Suci: Brlas i Rajković (oba Rijeka).

ROVINJ: Grujić, Cvitić, Božić, Radolović, Žarković, Matošević, Slavulj, Vitasović, Jurić, Ćorić, Bel (L), Janko.

ŠIBENIK: Erak, Šubara, Šarić, Menđušić, Đilas, Džamarija, Čurljak.

Odbojkašice Rovinja svladale su rezultatom 3:1 Šibenik u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Prve A lige. S nova tri boda Rovinjke su potvrdile mjesto među četiri najbolje ekipe skupine II, čime su u svojoj premijernoj sezoni osigurale ostanak u hrvatskoj eliti uoči drugog dijela prvenstva. Usto, sad se Rovinjkama otvara mogućnost za borbu za mjesto koje vodi u play-off.

Domaće odbojkašice bolje su otvorile susret i povele s 3:0, no gošće su brzo stigle do poravnanja. Ubrzo je bilo 9:5 za Rovinj, no neugodnim servisima Šarić Šibenik je opet stigao do izjednačenja (10:10). Neobranjivim servisima Ane Matošević Rovinjke su se opet odvojile (15:10), a kad je istom mjerom nastavila Jelena Grujić, domaće su se odvojile na 11 poena razlike i prvi set riješile u svoju korist.

Dobro su rovinjske odbojkašice krenule i u drugi set, povele sa 6:3, ali uigrane gošće preko Šarić i Đilas stižu do poravnanja (8:8). Uspjele su se u nastavku ovog seta Rovinjke u nekoliko navrata odvojiti na tri poena prednosti, ali Šibenčanke su kažnjavale svaki domaći propust, poravnale na 22:2 i potom rezultatom 23:25 osvojiti drugi set.

Dobrom igrom na prijemu te čvrstim blokom u kojem su se isticale Vitasović, Grujić i Božić, Rovinjke su uspješno otvorile treći set i povele 5:1 i 10:5.

Ubrzo je bilo "plus osam" i domaće su odbojkašice mirno privele ovaj set kraju te njegovim osvajanjem ugasile svaku nadu gošćama da mogu osvojiti jedno od mjesta u "gornjem domu". U četvrtom setu, koji je od samog početka bio pun neizvjesnosti, trener Samuel Benussi pružio je priliku većini svojih igračica, a one su je iskoristile te su nakon 13:13 i 21:21 spretnije i sretnije Rovinjke stigle do pobjede čime su drugi put u ovoj sezoni svladale Šibenik. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter