Prva A liga odbojkašica: Rovinj – Nova Gradiška 3:1

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Rovinj – Nova Gradiška 3:1 (20:25, 25:16, 25:15, 25:16). Susret 11. kola Prve A lige. Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 200. Suci: Bojan Brlas, Ana Stipaničev (oboje Rijeka).

ROVINJ: Cvitić, Ćopić, Ljutić, Ćosić, Radunić, Rupčić, Selimović, Ćorić, Černjeka, Todorović (L).

NOVA GRADIŠKA: Tomašević, Katinić, Papac, Zirdum, Banović, Šaravanja, Valentić (L), Glasnović, Dautović, Čeliković, Blum.

Nakon što su gošće dobile prvi set te time šokirale i domaće odbojkašice, ali i gledatelje, igračice trenera Benussija pokazale su svoj karakter i poslije 90 minuta igre zaključile preokret i upisale vrlo važna tri boda za nastavak prvenstva.

Ne samo da su Rovinjke ovom pobjedom uzvratile gošćama za istovjetan poraz u prvom ogledu, već su s ovim bodovima, koje će prenijeti u nastavak natjecanja, na najboljem putu da osiguraju ostanak u elitnoj skupini Prve A lige i iduće sezone, a ujedno i izbore doigravanje za prvaka.

Otvaranje susreta pripalo je igračicama Nove Gradiške koje su na serviranje Ive Papac povele 6:3, a potom poenima visoke Glasnović, Čeliković i Blum stekle i šest poena prednosti. Igračice Rovinja u tim su trenucima dosta lutale u igri, griješile i dozvolile gošćama da se razmašu, povedu 19:11 što je bilo nenadoknadivo.

Nije dobro po Rovinjke počelo niti u drugom setu jer su gošće opet povele 6:3, ali se tada probudila kapetanica Sanja Cvitić koja je zaslužna za izjednačenje 7:7, nakon čega domaće poenima Selimović i Rupčić prelaze u vodstvo 14:10. Uz veliku podršku svojih navijača te uz precizne serve Dorotee Ćosić Rovinjke su ubrzo izjednačile u setovima

Nakon toga sve je bilo na strani domaćih igračica. Dea Rupčić donosi 6:0 vodstvo u trećem setu, a kasnije preko raspoložene Černjeka i Cvitić Rovinj vodi 19:12 i ubrzo je 2:1. Nošene na krilima svojih navijača igračice Rovinja u trećem setu dugo lome otpor gošći (15:15) i konačno ga u završnici uspijevaju slomiti poenima Radunić, Černjeka, Cvitić i Selimović, čime dolaze do vrijedne pobjede. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter