Prva A liga odbojkašica: Rovinj - Dubrovnik 3:0

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Susret 7. kola Prve A lige odbojkašica: Rovinj - Dubrovnik 3:0 (25:13, 25:14, 28:26). Dvorana Gimnasium. Gledatelja 150. Suci: Dalibor Tota, Bojan Brlas (oba Rijeka).

ROVINJ: Cvitić, Rupčić, Ljutić, Ćopić, Ćosić, Radunić, Chrismanich, Selimović, Ćorić, Černjeka, Todorović (L), Pokrajac.

DUBROVNIK: Dežulović, Kalauz, Ivanišević, Matušić, Curić, Marinović, Vuličević, Štaka, Grgurević (L), Leto, Šare, Matuško.

Derbi začelja je poslije 70 minuta igre pripao rovinjskim odbojkašicama koje su gošćama nanijele i sedmi uzastopni poraz ove sezone. Susret prema očekivanjima bolje otvaraju Rovinjke koje su na serviranje Doroteje Ćosić i poenima Radunić i Černjeka odmah povele 8:1, potom i 16:6 poenima Marine Ćorić.

Vidjevši da njegove igračice bez greške odrađuju sve što je bilo dogovoreno te da se rezultat kreće u priželjkivanom smjeru, domaći trener Benusi iskoristio je priliku da pokloni prve prvoligaške minute Mateji Ljutić koja je opravdala povjerenje. Istim ritmom igračice Rovinja nastavljaju i u drugom setu u kojem su povele 12:8, ali su se potom malo opustile što koristi Sanja Curić koja predvodi Dubrovčanke do poravnanja.

To kao da je naljutilo Rovinjke koje dobrim prijemom i čvrstim blokom Rupčić, Selimović i Černjeka čine seriju od deset poena za 2:0 vodstvo u setovima. U trenucima kad je domaćin očekivao brzu pobjedu, probudile su se gošće koje su prvi put povele i to u trećem setu 6:2 i 12:6 preko Dežulović, Matuško i kapetanice Sanje Curić. Izuzetno dobrim blokom Dubrovčanke su vodile i 19:12, a onda su proradile Rovinjke predvođene Sanjom Cvitić i ubrzo izjednačile na 19:19.

Dubrovnik je potom poveo 24:21, ali ni tri set lopte nisu bile dovoljne da susret odvedu u četvrti set. Domaće su odbojkašice bile sigurnije u dramatičnoj završnici i osvojile sva tri boda. (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter