Prva A liga odbojkašica: Rovinj - Dubrovnik 3:0

Nije išlo glatko - Luana Božić, Rovinj (M. ANGELINI)
Nije išlo glatko - Luana Božić, Rovinj (M. ANGELINI)

Utakmica 13. kola Prve A lige odbojkašica - skupina II: Rovinj - Dubrovnik 3:0 (25:21, 25:22, 25:22). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 150. Suci: Poropat (Rovinj) i Miškulin (Sv. Lovreč).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Šimunović, Jurić, Terlević, Slavulj, Vitasović, Žarković, Čorić, Crismanich, Janko (L).

DUBROVNIK: Marinović, Dežulović, Lj. Prkačin, M. Prkačin, Curić, Pavlović, Mišković, Klauz (L), Legčević, Grgurević (L), Adžić, Dadić.

Nakon što su gošće poslije gostovanja u Vukovaru na proputovanju odigrale i susret redovnog kola u Rovinju, Rovinjke su se pobjedom vratila na čelo ljestvice barem na jedan dan, dok Vukovarke ne odrade svoj susret danas u Puli.

Susret u Gimnasiumu bolje su otvorile Dubrovčanke koje su povele 2:0 i 6:4, ali na serviranje Jurić igračice Rovinja uspjele su doći do poravnanja 12:12. Igračice trenera Samuela Benussija potom su i potpuno preokrenule rezultat (17:15) za prvo vodstvo na susretu, ne dozvoljavajući gošćama da prirede iznenađenje.

I drugi set započeo je vrlo izjednačeno, igralo se "poen za poen" do 9:9, kad sretne Rovinjke na serviranje Marije Slavulj dolaze do dva poena prednosti. Izlaskom Cvitić i ulaskom Žarković rovinjske odbojkašice povele su 16:12, ali upornost gošći iz Dubrovnika se isplatila, jer uz precizno serviranje Curić dolaze do preokreta (16:17).

U dosta čvrstoj igri završnica je pripala Rovinjkama koje dobrom igrom u bloku osvajaju i ovaj set. Dosta izjednačeno bilo je i u trećem setu (4:4, 9:9) uz dosta grešaka na prijemu s obje strane. Poslije 15:15 igračice Dubrovnika idu na dva poena prednosti, ali uz precizno serviranje Marine Ćorić i Sare Terlević domaćin dolazi do poravnanja i vodstva od 21:19 te nakon 80 minuta igre bodovi ostaju u Rovinju

Bez Grujić i libera Ivanović te Vitasović i Cvitić koje su odigrale po jedan set, igračice Rovinja su se dosta namučile za ovu pobjedu. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter