Prva A liga odbojkašica: Pula – Kostrena 0:3

Puljanke izgubile od Kostrene
Puljanke izgubile od Kostrene

Susret 4. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: Pula – Kostrena 0:3 (18:25, 22:25, 23:25). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Brajković i Niesner (oba Rijeka).

PULA: Rujak (L), Levak 6, Fabris 1, Drviš 8, Tadić, Kralj, Šipušić, Božeglav, Ćopić 6, Barbić 5, Bat, Milin 13.

KOSTRENA: Giaconi (L), Smeraldo, Zdrilić 12, Djumić 2, Ljuština 12, Jug, Filipović, Zubčić 9, Šikić 1, Vrbanc 15, Savić 5, Gajić.

Odbojkašice Pule poražene su od Kostrene u derbiju začelja Prve A lige, skupina II. Premda su na parketu Pattinaggia provele okruglih sto minuta, Puljanke nisu uspjele doći ni do počasnog seta protiv Kostrenjanki, koje su prije ovog ogleda kao i one u rubrici pobjeda imale čistu nulu.

Pobjeda gošći je zaslužena, a što domaće igračice nisu stigle do, barem, prvog seta u ovoj sezoni, prvenstveno su si same krive, jer bi se, kao po pravilu, u završnici svake dionice "stisnule" i to su gošće znale iskoristiti.

S druge strane, igra Kostrene je bila puno raznovrsnija, tehničarka Suzana Djumić razigrala je cijelu ekipu i njene suigračice su napadale iz svih pozicija. Puljanke su, pak, prezentirale staru, rusku školu sa "svijećama" na kraj mreže i niti jednim napadom kroz sredinu tijekom tri seta, a tako se ni protiv prosječne ekipe poput Kostrene nije moglo do ničeg osim časnog poraza.

Prvi set izgubljen je na servisu, jer je konačnu razliku donijelo čak šest promašenih početnih udaraca na domaćoj strani, definitivno previše. Kad su Puljanke počele ubacivati servise, onda je to već počelo sličiti na nešto. Vidjelo se to u drugom setu u kojem su povele 14:9, potom održavale minimalnu prednost sve do 22:21, da bi onda nesigurnost u prijemu onemogućila domaćoj tehničarki Nelli Ćopić da organizira neki smisleni napad i gošće su serijom 0:4 i drugu dionicu riješile u svoju korist.

U trećem setu slična priča. Domaće su odbojkašice njegovim većim dijelom bile u vodstvu, posljednji put 20:18, a onda su opet stale, Kostrenjanke su s tri poena u nizu prešle u minimalno vodstvo koje su održale do samog kraja, a onda je Valentina Vrbanc, najučinkovitija igračica susreta, "zakucala" smeč za 23:25 i konačnih 0:3. (I. CEROVAC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter