Prva A liga odbojkašica: Poreč - Rijeka 3:0

Orietu Žužić nisu uspjele zaustaviti Ana Mioč i Lea Boban (M. MIJOŠEK)
Orietu Žužić nisu uspjele zaustaviti Ana Mioč i Lea Boban (M. MIJOŠEK)

Utakmica 12. kola Prve A lige odbojkašica - skupina I: Poreč - Rijeka 3:0 (25:14, 25:18, 25:17). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Ruba (Pula) i Miškulin (Sv. Lovreč).

POREČ: Ćosić, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Novosel

RIJEKA: Curać, Popović, Boban, Milosavljević (L), Cvijić, Bačić, Pešut, Šćulac, Mioć, Juroš

Do desete pobjede u prvenstvu došle su večeras odbojkašice Poreča u regionalnom derbiju protiv Rijeke i tako ostale u igri za "pole position" pred play off koji će uslijediti nakon dva kola koja se još imaju za odigrati. Mlade Riječanke imale su samo ime nekadašnjeg straha i trepeta ženske odbojke u nas, pa stoga odbojkašicama Poreča nije niti trebalo spuštati do kraja ručnu kako bi upisale pobjedu. Za istu im je trebalo tek nešto više od sat vremena tijekom kojih su podsjetile zašto ih krasi epitet ponajbolje odbojkaške hrvatske ekipe.

Porečanke su u susret krenule dosta uspavano, pa su Riječanke povele 5:3, no ubrzo je rezultat preokrenut. No, nije sve teklo glatko. Dizanje u igri Porečanki počelo je kod 14:10, kad su djevojke s druge strane mreže stavljene u podređenu poziciju, pa je vrlo brzo upisan prvi set.

Početak druge dionice nalikovao je otvaranju utakmice. Izdržale su porečke protivnice do prvog time-outa (8:6), a onda dok su trepnule bilo je već 21:12 i priprema za treći set je počela.

Treći set nije donio ništa novoga. Ponovno su riječke odbojkašice donekle parirale dok nije s porečke strane prebačena desetka (10:6), a onda je 12. prvenstvenoj epizodi ubrzo uslijedio kraj.

Utakmica je time bila taman po mjeri odbojkašica Poreča za razigravanje svih s klupe i isprobavanje nekih zamisli trenera Miodraga Stojakovića pred uzvrat osmine finala Challenge Cupa protiv slovenskog Caltica iz Kamnika koji na istom mjestu igraju već u srijedu od 18 sati. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter