Prva A liga odbojkaša: Sisak – Rovinj 0:3

(Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)
(Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)

Već u prvom četvrtfinalnom susretu u doigravanju za prvaka Hrvatske rovinjski odbojkaši na gostovanju u Sisku pokazali su svoje pravo lice. Na najbolji su se način revanširali domaćinu za poraz na kraju prvenstva koji ih je izbacio u drugu jakosnu skupinu doigravanja.

Pobjednici kupa države odbojkaši Rovinja u susret su ušli maksimalno motivirano i već na početku prvog seta dobrom igrom na prijemu i preciznim serviranjem svih igrača nakon odmjeravanja snaga došli u vodstvo 16:10 i zasluženo u potpunosti slomili otpor Siska.

Nakon dosta izjednačene igre u drugom setu (6:6 i 12:12), raspoloženi Ivanković na servisu i neprijelazni Demirović i Išek u bloku učinili su da Rovinjci naprave seriju od četiri poena i lakše od očekivanog povedu 2:0 u setovima protiv čvrstog domaćina koji je imao veliku podršku iz gledališta.

Ukazanu priliku za uvjerljivu pobjedu igrači trenera Marina Ivanića iskoristili su i u trećem setu kad su poslije vodstva 8:5 i 18:12 držali sve konce igre i rezultata u svojim rukama.

Ova pobjeda Rovinjcima puno znači za revanš, koji se igra u srijedu, 3. travnja, u 20 sati u rovinjskoj dvorani Valbruna. Treba napomenuti da se igra na dva dobivena susreta.

Prva A liga odbojkaša: Sisak – Rovinj 0:3 (18:25, 20:25. 17:25)

Dvorana Brezovica. Gledatelja 200. Suci: Bruno Muha, Anto Mijić (oba Osijek).

Sisak: Keranović, Komosar, Pavlić, Vakufac, Pavličić, Alić, A. Kostelac, Velić, Alihodžić (L), F. Kostelac, Soflić, Tepavac.

Rovinj: Nikačević, Poropat, Brajković, Mikša, Arapović, Demirović, Sošić, Išek, Hrelja (L), Peršić (L), Ivanić, Ivanković.

U ostalim susretima četvrtfinala: Mladost Marina Kaštela – Daruvar 3:0, Mursa Osijek – Zagreb 3:0, Mladost Zagreb – Centrometal Črečan 3:0. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter