Prva A liga odbojkaša: Šibenik – Rovinj 3:0

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Šibenik – Rovinj 3:0 (25:16, 25:19, 25:21). Dvorana SD Baldekin. Gledatelja 100. Suci: Toni Ivković (Split), Marija Jakovac (Kaštel Stari).

ŠIBENIK: Grubišić, Mišura, Dell' Orco, Colić, Čogelja, Bačić, Vrcić, Zeljković, Križanović, Končić.

ROVINJ: Ličina, Preden, Sponza, V. Poropat, Ilić, Vincek, Trani, Hrelja, Mostahinić, Čičković.

Za samo sat vremena je derbi začelja pripao odbojkašima Šibenika koji su nakon neočekivane pobjede u Gorici, sada lakše od očekivanog nadigrali i rovinjski "odbojkaški vrtić". Od samog početka krenuli su domaćini agresivno i poveli 8:2 i 16:10 koristeći to što su Rovinjci loše odigrali na prijemu i u bloku, pa su za 18 minuta igre Šibenčani dobili prvi set. Istim ritmom pod vodstvom kapetana Križanovića nastavlja Šibenik i u drugom setu u kojem su poveli 8:4. Igrači trenera Paola Markulina išli su iz greške u grešku i dozvolili Šibenčanima da se razmašu. Konačno su proigrali sredinom seta i stigli na dva poena zaostatka (17:15), ali su potom domaćini vrlo brzo poveli 2:0.

Najbolje su rovinjski odbojkaši odigrali u trećem setu. U završnicu se ušlo s 21:19 vodstvom Šibenika, pa iako su Čičković, Vincek, Hrelja i Ilić napravili sve ne bi li iznenadili domaćina, do toga ipak nije došlo i Šibenčani su slavili u tri seta. Nakon ovog poraza situacija se u donjem dijelu ljestvice dodatno zakomplicirala, pa Rovinjcima predstoji grčevita borba za ostanak. (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter