Prva A liga odbojkaša: Rovinj - Sisak 0:3

Goran Ivanković, Sebastjan Mikša i Goran Išek (M. MIJOŠEK)
Goran Ivanković, Sebastjan Mikša i Goran Išek (M. MIJOŠEK)

Odbojkaši Rovinja načeti ozljedama nisu uspjeli izdržati pritisak derbi susreta sa Siščanima koji je odlučivao o trećem putniku u prvu grupu za nastavak prvenstva. Pred svojim su navijačima poraženi u tri seta, čime su gosti uskočili u "prvi razred", a domaćini, osvajači Kupa, u nastavku će se prvenstva boriti za pozicije pet i šest u doigravanju.

Derbi susret 14. i posljednjeg kola skupine I Rovinježi su dobro otvorili i zahvaljujući servisima Ivankovića poveli 5:1. Ovo je vodstvo natjeralo gostujućeg trenera Božičevića da odmah ispuca minutu odmora da bi razbio ritam igre domaćih, što mu je očito i uspjelo.

Naime, Siščani su prije drugog tehničkog "time-outa" izjednačili i preko Pavičića poveli 17:15. Rovinježi su odgovorili serijom od četiri poena što se ipak nije pokazalo dovoljnim za osvajanje seta. Vodili su Rovinježi još i 23:21, ali su ipak gosti prvi došli do 25. poena.

Nakon uspjeha u prvom setu iskusni i motiviraniji gosti su i u drugom nastavili s dobrom igrom stekavši odmah tri, četiri poena prednosti koje su održavali do rezultata 18:14, nakon čega su mirno set priveli kraju.

Vodstvo od 2:0 značilo je kraj rovinjskih nada u pobjedu vrijednu tri boda koja im je bila nužna za skok u gornji dom, pa je trener Ivanić u treći set na parket gurnuo mlađe snage, Nikačevića, Brajkovića i Arapovića.

Razigrani Siščani vrlo su brzo stekli veliku prednost (8:3) koju su potom i povećali do 18:12 nakon čega se u rovinjske redove uvukla nervoza koju su platili žutim i crvenim kartonima. Prvo je požutio trener-igrač Marin Ivanić, potom i tehničar Ivanković, da bi pred meč loptu trener Ivanić i "pocrvenio" zbog prigovaranja riječkim sucima.

Tako su odbojkaši Siska pred očima čelnika HOU-a Zdeslava Barača zasluženo proslavili vrijednu pobjedu, dok Rovinježima preostaje da se dobro pripreme za nastup u play offu koji prethodno moraju izboriti.

Susret 14. kola Prve A lige, skupina I. Dvorana Valbruna. Gledatelja 300. Suci: Rajković i Brlas (oba Rijeka).

ROVINJ: Nikačević, Brajković, Mikša, Arapović, Demirović, Jovanović, Sošić, Išek, Hrelja, Peršić, Ivanić, Ivanković.

SISAK: Keranović, Pavlić, Pavičić, Alić, Tepavac, Sabljak, A. Kostelac, Alihodžić, F. Kostelac, Soflić. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter