Prva A liga odbojkaša: Rovinj - Mladost MK 0:3

Teško preko gostujućeg bloka - Dražen Vincek (D. ŠTIFANIĆ)
Teško preko gostujućeg bloka - Dražen Vincek (D. ŠTIFANIĆ)

Na zahtjev gostiju iz Kaštela, odbojkaši Rovinja odigrali su dva dana ranije prvenstveni susret 5. kola Prve A lige protiv branitelja naslova i očekivano izgubili. Vodeća momčad prvenstva nije ništa prepustila slučaju već je u Rovinju došla do svoje četvrte pobjede, dok su Rovinjci, porazu usprkos, dobili tri dana više za pripreme prvog susreta drugog kola Kupa Hrvatske protiv Murse.

Rovinjci otvaraju susret bez respekta i preko Čičkovića vode 7:5, ali gosti ubrzo dolaze do poravnanja i na tehničkom time outu prvi puta vode, 12:11. Preko reprezentativaca Ćosića, Šestana i libera Glaurdića uspijevaju Kaštelani napraviti 4-5 poena razlike, a u finišu prvog seta sve ambicije Rovinjaca pokopao je kapetan Corsini. Poslije vodstva Rovinja 5:4 u drugom setu ponovo reprezentativci uz Corsinija i Močića stupaju na scenu i Mladost odlazi na šest poena razlike (10:16). To kao da je razbudilo domaće odbojkaše, pa su Vincek, Ličina, Ilić i Čičković dva puta doveli domaćina na poen zaostatka, 15:16 i 21:22, ali iskustvo i dobra uigranost omogućili su gostima da povedu s 2:0.

Nakon dosta čvrstog otpora u prva dva seta, domaćim igračima pada koncentracija u trećoj dionici što je Kaštelanima dovoljno da povedu 8:3, potom i 15:9 i već je tada bilo jasno da će se gosti osladiti bodovima iz Gimnasiuma.

Rovinj - Mladost MK 0:3 (20:25, 21:25, 14:25)

Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 50. Suci: Bojan Brlas, Goran Brozić (oba Rijeka).

ROVINJ: Ličina, Sponza, V. Poropat, Vincek, Trani, Janko, Ilić, Peršić (L), Mostahinić, Čičković.

MLADOST MK: Višić, Tomić, Perić, Giljanović, Corsini, Glaurdić (L), Ćosić, Šestan, Orsolić, Močić, Melvan, Sabljić (L). (I. RADETIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter