Prva A liga odbojkaša: Mladost – Rovinj 3:1

Kruno Nikačević (M. MIJOŠEK)
Kruno Nikačević (M. MIJOŠEK)

Susret 14. kola Prve A lige odbojkaša, skupina I: Mladost – Rovinj 3:1 (25:19, 25:14, 28:30, 25:23). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100 . Suci: Rajković (Rijeka) i Jurčević (Sesvete).

MLADOST: Bogdanović, Bičvić, Orešković, Nojić, Sedlaček, Mrakužić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Zimakojević (L), Zelenika, Rendić

ROVINJ: Nikačević, Brajković, Venier, Demirović, Kuhar, Ilić, Banko, Matić (L), Peršić (L), Poropat, Kepčija, Ivanković

Bila je to utakmica s dva različita lica. Sudeći po otvaranju "mladostaša" činilo se da će pobjedu  ostvariti puno uvjerljivije nego što se moglo očekivati, no momčad Rovinja pokazala je karakter i buđenjem u nastavku utakmice ipak otkrila zašto im je uoči ovog susreta zagrebačka momčad gledala u leđa.

Već je početnim servisom u mrežu Ivanković dao naslutiti da prvi set neće izaći na dobro po njegovu momčad. Doduše, držali su se gosti u egalu sve do rezultata 10:10, nakon čega slijede dva dobra bloka domaćina i loša lopta Demirovića za prvo rezultatsko odvajanje Mladosti. Ekspresni time-out trenera Ivanića urodio je plodom, vratio njegovu momčad na 13:13, no kad je neshvatljivom pogreškom Nikačevića Mladost pobjegla na ''plus 4'' (19:15) povratka više nije bilo. Početna dionica otišla je na stranu Zagrepčana.

Ako je prvi set imao lošu najavu u vidu Ivankovićevog servisa, onda se u drugom mogla naslutiti još veća prednost Mladosti, s obzirom da su ga domaćini otvorili serijom 3:0. I upravo se tako situacija i razvijala - razina rovinjske dekoncentracije još je više narasla, a domaćin postepeno povećavao prednost. Kad je Darko Nojić zakucao Rovinježe na ''minus 7'' (12:5) ostala je upitna samo konačna razlika na kraju drugog seta.

Gostujući strateg pritom je pokušao rotacijama razbuditi momčad, no kako izmjene nisu davale rezultata u trećem je setu novu priliku dao početnoj postavi. I nije pogriješio. Treća je dionica, naime, pokazala drugo, pravo lice Rovinja. Iskoristili su gosti opuštanje protivnika i konačno zaigrali onako kako znaju. Svi redom ispravljali su loše poteze iz prvog dijela utakmice i na kraju slavili u dramatičnoj završnici prilikom koje su propustili čak četiri set-lopte.

Imao je domaćin mogućnost da to kazni, ali nije, ponudivši suparnicima priliku da izbjegnu već gotovo upisani poraz. Iako su i četvrti set odigrali odlično, čak i vodili s četiri poena razlike (13:17), Rovinježi ipak nisu uspjeli doći do potpunog preokreta. Ušli su u gosti u završnicu s vodstvom od 20:22, no onda je uslijedio završni bljesak Mladosti i bodovi su ipak ostali u Zagrebu. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter