Prva A liga odbojkaša: Mladost – Rovinj 0:3

Igor Demirović, Sandro Venier i Abdel Zolota u bloku (M. ANGELINI)
Igor Demirović, Sandro Venier i Abdel Zolota u bloku (M. ANGELINI)

Susret 4. kola Prve A lige odbojkaša, skupina I: Mladost – Rovinj 0:3 (21:25, 22:25, 16:25). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100. Suci: Bruno Muha (Osijek) i Milan Zamaklar (Belišće).

MLADOST: Bogdanović, Marko Marelić, Orešković, Nojić, Marino Marelić, Sedlaček, Strahija, Vujović, Šmidlehner, Zimakijević (L), Zelenika, Rendić.

ROVINJ: Nikačević, Poropat, Brajković, Venier, Demirović, Kuhar, Ilić, Hrelja (L), Peršić (L), Zolota, Kepčija, Ivanković.

Odbojkaši Rovinja lakše su od očekivanog došli do nove prvenstvene pobjede, treće uzastopne i treće bez izgubljenog seta. Rezultat je to koji nije i ne može biti plod slučajnosti, što je ovog puta na svojoj koži osjetila momčad zagrebačke Mladosti.

Prošlosezonski viceprvaci odigrali su jednu od lošijih utakmica u posljednje vrijeme, ispunjenu nervozom i početničkim greškama. Rovinježi su takvu izvedbu protivnika znali pretočiti u siguran trijumf, a iako su praktički samo uzeli ponuđeno, to ne umanjuje kvalitetu njihove izvedbe. To su uostalom i dokazali fantastičnim trećim setom, očitavši domaćinu pravu odbojkašku lekciju i potvrdivši ostvarenje više nego zaslužene pobjede.

Otvaranje utakmice možda nije dalo naslutiti krajnji ishod, s obzirom da su na početno vodstvo Rovinježa domaćini odgovorili serijom 4:0 i prvom znatnijom prednošću. Prvom – i zadnjom! Gosti su postepeno dostigli i okrenuli rezultat, za početak na 6:7, a potom i na 14:12, kad je nakon Zolotinog poena domaća klupa bila primorana zatražiti prvi time-out. Nije pomoglo, Demirović je uskoro podigao na ''plus 3'', a domaćin poklonom Nojića i krivim servisom Bogdanovića omogućio protivniku mirno osvajanje prvog seta.

U drugom su Mladostaši ipak zaigrali koncentriranije, čak i ostvarili prednost od 3 poena (13:10), no onda opet zatajili i u potpunosti izgubili konce igre. Rezultiralo je to preokretom u njihovoj režiji - prvo ''dupla'' za 16:16, pa zatim još jedna za ''plus 2'' Rovinja, konačno s udarcem Marina Marelića u mrežu. Poklon koji su gosti, napadom Zolote od bloka, pretvorili u 2:0.

Treći set pritom je ostao pitanje formalnosti. Uzdrmani domaćin već je na startu zaostao tri poena za nadahnutim gostima koji su se na krilima sigurnog vodstva ''razletjeli'' terenom i odigravši ''za gušt'' otklonili svaku sumnju u realnost konačnog rezultata. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter