Prtlog treba imati slobodne plaže za sve građane

Današnje okupljanje za šetnju „M(A)RŠ u Prtlog
Današnje okupljanje za šetnju „M(A)RŠ u Prtlog

S obzirom na važnost teme i interes javnosti, te aktivnosti koje su pokrenute od strane građanske inicijative u Prilogu labinski gradonačelnik Tulio Demetlika danas je komentirao temu turističkih zona Prtlog 1, Prtlog 2 i Šikuli. Podsjetimo, građanska inicijativa Volim Prtlog, jučer je organizirala šetnju „M(A)RŠ u Prtlog. Prilikom okupljanja su istakli da žele naglasiti kako građanska inicijativa ne pripada ni jednoj političkoj stranci i nije dio njihovih predizbornih kampanja.

Politizacija uoči lokalnih izbora

Demetlika poručuje da je jedna od najvažnijih uloga gradonačelnika stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, novih prilika za zapošljavanje, novih investicija, a na području turizma stvaranje novih motiva dolaska turista i općenito, podizanje kvalitete turističkog proizvoda Labina. Sve to, naravno, uz očuvanje našeg okoliša, prostora i naslijeđa.

- O projektima Prtlog 1, Prtlog 2 i Šikuli počelo se govoriti još 2009. godine i žalosti me da se, nakon osam godina, nakon izrade i donošenja Prostornog plana Istarske županije, nakon svih javnih rasprava koje su se vodile u županiji, po gradovima i općinama i nakon četiri sjednice Gradskog vijeća na kojima smo o tome razgovarali, prezentirali idejna rješenja i izglasali određene odluke, ovo pitanje politizira baš sada, isključivo u svrhu predizborne kampanje. To je žalosno, neodgovorno i neozbiljno, poručuje Demetlika.

- Jedini način da kontroliramo i vodimo procese investicija u našem gradu je da od početka budemo partneri u realizaciji projekata, jer jedino tako možemo od samog početka svi zajedno kontrolirati investitora i ukazati mu na vrijednosti koje želimo očuvati i ciljeve koje želimo ostvariti, kaže Demetlika.

Digli buku nakon osam godina

- Moji ciljevi i prioriteti su vrlo jasni i dobro poznati. Uz nova radna mjesta i nove investicije, tri su stvari bitne. Kao prvo, zaštita okoliša i kvalitetna zaštita prostora od prevelike izgradnje, što će se i ostvariti jer će više od 90 posto ukupnog prostora ostati zelena površina. Kao drugo, plaže slobodne za sve građane Labina i naše goste. I kao treće, potpuna transparentnost u realizaciji ovog procesa - kao što je to bilo i do sada. Taj projekt će se ostvariti pod tim uvjetima ili se neće ostvariti. Tu nema kompromisa, poručuje gradonačelnik.

- Ne razumijem stoga neodgovorno ponašanje onih koji se osam godina nisu oglasili, nisu sudjelovali niti u jednoj raspravi i sada istupaju koristeći se potpuno netočnim informacijama. Podsjetiti ću da realizacijom navedenih projekata očekujemo investicije veće od 500 milijuna kuna i otvaranje najmanje 120 novih radnih mjesta. Siguran sam da ćemo u strogo

kontroliranom i sustavno vođenom procesu i ovim projektom kao grad učiniti novi razvojni iskorak, zaključio je Demetlika.


Podijeli: Facebook Twiter