Prtenjača tvrdi da ustaški pozdrav koristi i HV

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odvjetnik Josipa Šimunića, Davor Prtenjača, u nekoliko je medijskih najava posljednjih ročišta pred Sportskim arbitražnim sudom naveo da je "Za dom spremni" pozdrav koji se koristi u nekim jedinicama Hrvatske vojske.

Čak je i FIFA odustala od tvrdnje da je riječ o isključivo fašističkom pozdravu jer smo to dokazali ne samo povijesnom već i sadašnjom uporabom tog pozdrava kao legitimnog i legalnog hrvatskog pozdrava koji je, primjerice, koristi i dio postrojbi Hrvatske vojske, kazao je Prtenjača. Jasno, potpuno netočno, jer niti jedna postrojba Oružanih snaga Republike Hrvatske ne koristi ništa slično takvom pozdravu. No, MORH jednostavno nije želio ništa komentirati o ovom iskrivljavanju podataka na štetu sadašnjih vojnih postrojbi.

Također, Prtenjača je kroz medije najavljivao da namjerava kao svjedoke pozvati i ministre iz Vlade, prije svega ministra obrane Antu Kotromanovića i ministra uprave Arsena Bauka.

Iz MORH-a ništa niti o tome nisu željeli komentirati. Tek se neslužbeno saznaje da Kotromanović ne bi išao sve da je i Prtenjača zbilja odlučio pozivati ministre da svjedoče pred Sportskim arbitražnim sudom u Lausannei. Zbog takvih ishitrenih najava i izjava Šimunićeva odvjetnika, očigledno danih prije svega zbog medijskih potreba, iz MORH-a nisu previše željeli se uplitati. (Danko Radaljac / Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter