Pršut će se nuditi i u kombinaciji sa sladoledom

S lanjskog sajma (M. ANGELINI)
S lanjskog sajma (M. ANGELINI)

Na šestom Internacionalnom sajmu pršuta koji će se ovog vikenda održati u Tinjanu pršute i ostale mesne delicije izložit će 33 izlagača iz Španjolske, Portugala, Francuske, Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te dakako Hrvatske.

- Najavljeno je lijepo vrijeme i temperature više od 20 stupnjeva Celzijusa, kazao je tinjanski načelnik Mladen Rajko ustvrdivši da je Tinjan proteklih godina postao prepoznatljiva pršutarska destinacija ovog dijela Europe, pa očekuje veliki odaziv posjetitelja.

Cijena porcije istarskog pršuta (10 dkg) bit će kao i lani 40 kuna, a ista je cijena predviđena i za kupnju butelje vina domaćih proizvođača. Ulaznica košta deset kuna, a ujedno je i srećka kojom se može osvojiti jedan od četiri nagradnih pršuta pripremljenih za posjetitelje

U sklopu ISAP-a održat će se eko sajam "Zeleni prsten" na kojem će razne ekološke proizvode predstaviti 15 istarskih izlagača.

Ovogodišnji partner ISAP-a je španjolski grad Jerez de los Caballeros iz kojeg dolazi pršutarna Aquillino koja će predstaviti pršut Jamon Iberico. Degustacija toga pršuta zakazana je za subotu u 18 sati. bend. U nedjelju će u 14 sati Konoba Vinja predstaviti neobičnu gastronomsku deliciju - pršut sa sladoledom, a u 17 sati počet će degustacija šampionskog pršuta sajma. ( A. DAGOSTIN) 


Podijeli: Facebook Twiter