Prskalo povratnik među vratnice Istre 1961

Andrej Prskalo (Milivoj MIJOŠEK)
Andrej Prskalo (Milivoj MIJOŠEK)

Nije lako biti golman u nogometu. On je kao miner, svaku pogrešku skupo plaća. No, to je golmanski blues. Andrej Prskalo, primjerice, otkad je u Istri 1961, doživio je situacije koje bi nekog drugog odavno izbacile iz takta. Još u vrijeme kad je trener bio Ante Miše bila je dovoljna jedna utakmica, protiv Zagreba, da mu se potraži zamjena. A bila mu je to prva cijela utakmica u Prvoj ligi, debitirao je tjedan ranije na Poljudu kad je u poluvremenu zamijenio Igora Lovrića. Još jednog domaćeg golmana za kojega nije bilo strpljenja. Otad je bio u drugom planu sve dok napornim radom nije s gola istisnuo sjajnog Ivana Mancea koji sad blista na golu Rijeke.

Prošle jeseni branio je do zadnja tri kola kad mu je trener Pamić pretpostavio Radoševića. Potom je stigao i Ježina. No, nije se predao. Prskalo je nastavio raditi i sad je, zbog Ježinine operacije koljena, ponovno stao među vratnice, i to protiv Dinama. - To je naša golmanska sudbina, uvijek nam se gledaju pogreške. Tako su se dosad i Pletikosi uvijek tražile mane i sad su odjednom svi iznenađeni kako je branio protiv Srbije - rekao je Andrej Prskalo uživajući jučer u slobodnom danu koji je trener Igor Pamić dao "zeleno-žutima".

- Već u petak čeka nas novo, drugo proljetno, gostovanje u Gradskom vrtu. Nadam se da ćemo na put krenuti kompletni, ili barem u što većem broju. Ozljede nas tijekom ove stanke baš nisu mazile. Srećom, većina ozljeda nije ozbiljnije naravi, pa vjerujem da ćemo se do petka kompletirati.

- Protiv najboljih smo uzeli četiri boda. Ne može to bilo tko napraviti. To znači da imamo kvalitetu, a imamo i pravu atmosferu u svlačionici. Vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu i puno prije kraja osigurati ostanak u ligi - zaključio je Prskalo. (Roberto CAR)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter