Prskalo: Moramo iskoristiti svoje adute

Ponovno među vratnicama - Andrej Prskalo (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Ponovno među vratnicama - Andrej Prskalo (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Ako postoji suparnik s kojim su se pulski nogometaši željeli što prije ponovno susresti, onda je to svakako ovaj subotnji, Lokomotiva. Ne treba duboko kopati da bi se saznao razlog. Dovoljno je prisjetiti se tri od zadnja četiri susreta.

Prošle sezone u Zagrebu "lokosi" su slavili golom s bijele točke nakon što je sudac Burilo prethodno, na intervenciju pomoćnika, poništio regularan gol Prgometu, jedini koji je za Puljane postigao u prvenstvu. Onaj prvi susret igran prošlog proljeća na "Drosini" obilježen je jedanaestercem u sudačkoj nadoknadi iz kojeg su gosti izjednačili, dok se ovosezonskog ogleda na "pulskoj bombonijeri" zacijelo još mnogi sjećaju, jer su Puljani do 86. minute vodili 1:0 i na koncu ostali bez ijednog boda, a gosti su izjednačili nakon što je Franjić ostao ležati na travnjaku.

Svega se ovoga u pulskom klubu možda i ne bi prisjećali da im pogled nije pao na djelitelja pravde u subotnjem susretu, jedinom koji u ovom kolu neće biti prikazan na televiziji. Glavni sudac bit će Andrej Burilo, koji je prošle sezone prvo pogriješio na štetu Puljana na Maksimiru protiv Lokomotive, a potom, još gore, dosudio dva nepostojeća jedanaesterca za Zagreb protiv Istre 1961 u susretu u Kranjčevićevoj.

Među igračima koji bi u subotu trebali započeti utakmicu, a koji se dobro sjeća prošlosezonskog gostovanja protiv istog suparnika je i golman Andrej Prskalo.

- Sjećam se tog susreta u kojem smo poraženi 0:1, iako mi njihovi igrači tada nisu gotovo ni zapucali na gol. Odigrali smo vrlo dobar susret i onda Zagreb napustili bez ijednog boda. Jedanaesterac koji je tada dosuđen bio je, onako, prije da nije bio nego da jest. Bilo je to u gužvi prilikom kornera, prisjetio se tog ogleda Prskalo.

- No, mi imamo svoje adute i vjerujem da ćemo ih u subotu znati i iskoristiti. Oni jesu kvalitetni, ali nisu nepobjedivi, što je pokazala i  utakmica u Koprivnici kad su u nastavku primili tri gola i izgubili susret u kojem su vodili 2:0, veli Prskalo. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter