Prskalo: Kako auto izgleda, dobro smo prošli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaše Istre 1961 u subotu ocekuje susret 12. prvenstvenog kola u Varaždinu protiv istoimenog domacina. Povodom još jednog u nizu dvoboja koji život znace, na Verudi je u cetvrtak uprilicena uobicajena konferencija za novinare.

No umjesto prica o taktici kojom ce zeleno-žuti pokušati u baroknom gradu ostvariti pozitivan rezultat, glavna tema razgovora s trenerom Zoranom Vulicem bila je prometna nesreca u Vodnjanu u kojoj su u srijedu lakše ozlijedeni igraci Goran Barišic i Andrej Prskalo. Naime, Verudeži su u srijedu popodne trenirali u Rovinjskom Selu, a na put su, zbog mjera štednje, umjesto autobusom krenuli osobnim automobilima.

"To je i moja greška jer sam dopustio nešto što se ne smije dozvoliti niti u jednoj, da ne budem previše grub, seljackoj momcadi", rekao je Zoran Vulic.

"Namjera je bila pozitivna, no dogodilo se to što se dogodilo i hvala Bogu da nije bilo težih posljedica. Ovo nam je velika škola svima u klubu i ovako nešto ne da se više nece dogoditi, nego o tome necemo više niti razmišljati i, dok sam ja trener Istre 1961, na treninge izvan Pule nece se više ici osobnim automobilima.

Bilo nam je ovo jedno veliko upozorenje da svi u klubu moramo okrenuti jedan kotacic prema naprijed i da moramo poceti razmišljati profesionalnije i da ovi mladi životi koji su nam povjereni ne smiju više doci u dodir s bilo kakvim rizikom", dodao je.

Dok se ne zgotovi stadion "Aldo Drosina", zeleno-žuti su prisiljeni trenirati u Rovinjskom Selu i Vodnjanu jer stadion na Verudi ne bi mogao podnijeti svakodnevno korištenje. Buduci da to iziskuje dodatne troškove, u klubu su se odlucili na ovaj potez jer ih autobus košta 2.200 kuna, dok bi se verzija s pet-šest osobnih automobila mogla pokriti s oko 500 kuna. Ovom prilikom se to nije pokazalo kao pravi potez.

"Sve se ovo prvenstveno dogada jer mi u Puli nemamo uvjete za rad kakve bi trebala imati jedna prvoligaška momcad i borit cu se koliko god je to u mojoj moci da se oni poprave. Jedna stvar mi definitivno nije jasna, kako zimi u ove krajeve može doci sto momcadi na pripreme, a mi nemamo adekvatan teren za trening", istaknuo je Vulic.

"Prometna nesreca je narušila trening, što je bilo i za ocekivati jer smo svi bili zabrinuti. No, to je u ovom trenutku najmanje važno, glavno je da ništa nije onako kako se u prvi mah nakon udesa cinilo i kako je auto izgledao. Najvažnije je sada da Barišic i Prskalo što prije ozdrave i ponovno nam se pridruže na treninzima", kazao je.

Ako Prskalo ne bude sposoban za subotnji susret, a buduci da je treci vratar Verudeža Dean Perkovic otišao na posudbu u Žminj, na klupu za rezervne igrace trebao bi sjesti junior Miralem Rešidovic. No, i tu postoje odredeni problemi.

"Rešidovic je vec tri tjedna trebao vježbati s nama, ali otkad sam ja na Verudi, on se još niti jednom nije pojavio i odradio trening s prvom momcadi, pa cemo što se tice tih stvari morati napraviti odredeni zaokret. S druge strane, Prskalo se malo natukao i premda necemo ništa riskirati i staviti ga na gol, probat cemo ga malo rastrcati. Bit cemo pametniji nakon treninga, ali ocekujem da ce on u subotu protiv Varaždina sjediti na našoj klupi", rekao je splitski strucnjak.

Nakon nesrece u srijedu Barišic i Prskalo odvedeni su na Hitnu pomoc, odakle je Prskalo nakon pregleda bio pušten kuci, gdje smo ga nazvali.

"Kako auto izgleda, dobro smo i prošli. Spasila me navika da uvijek vežem pojas koji je dosta ublažio posljedice nesrece i pomogao da ne udarim glavom, vec sam uglavnom zadobio nagnjecenja u predjelu prsnog koša i leda. Rebra su mi natucena i još me uvijek bole na dodir i tek cemo danas donijeti odluku hocu li s momcadi putovati u Varaždin", rekao je Prskalo.

Za razliku od momcadskog kolege, vozac Barišic je nešto lošije prošao te su lijecnici nakon pregleda odlucili da ga par dana zadrže u bolnici.

"Dobio sam nezgodan udarac u predjelu slezene, a natucena su mi rebra i glava pa je odluceno da ostanem nekoliko dana u bolnici na dodatnom promatranju da ne bi došlo do nekih neželjenih komplikacija. Propisano mi je strogo mirovanje i ako sve bude u redu, nadam se brzom povratku kuci. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima u klubu, od suigraca do clanova Uprave, za sve što su ovih dana ucinili da mi pomognu i za svu brigu koju su imali oko mene", iz bolnickog kreveta na pulskoj traumatologiji javio nam se Barišic.

Sreca u nesreci je da su se prilikom nesrece u automobilu nalazila samo njih dvojica jer su im po prvotnom dogovoru društvo trebali praviti Emir Hadžic i Dean Stojanovic. No, Hadžic se u zadnji cas odlucio pridružiti Alimiju, dok je Stojanovic sjeo u automobil s Prelcecom.


Podijeli: Facebook Twiter