Prskalo: Bit cu spreman

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da je netko još prije samo mjesec dana rekao da ce sutrašnji ogled pulskog i šibenskog prvoligaša zapravo biti derbi, rekli bi mu da je lud. Sva je pažnja tijekom cijelog tjedna usmjerena velikom derbiju Dinama i Hajduka, ali na Drosini ce igrati dvije momcadi koje su u tri proljetna kola sakupile po sedam bodova uz identicnu gol razliku (5:2). Više od njih skupili su tek Dinamo i Cibalia koji imaju stopostotan ucinak.

To je tek jedan podatak o tome kako sutrašnji susret u pulskom klubu ne smiju shvatiti olako bez obzira na to što su Šibencane tijekom zimskog prijelaznog roka napustili najbolji igraci poput Bacelic Grgica koji je prešao upravo u pulske redove. Šibencanima su svi prognozirali raspad i sigurno ispadanje iz lige, ali zasad je momcad koju vodi Goran Tomic najugodnije proljetno iznenadenje.

Svjesni su toga i u pulskom klubu pa u pripremi sutrašnjeg susreta 22. kola ne žele ništa prepustiti slucaju. Trener Igor Pamic jucer je ujutro na treninzima od svojih igraca tražio dodatnu agresivnost koja bi trebala biti glavna znacajka igre Istre 1961. Tako su jedini koji jucer nisu trenirali bili Stiven Rivic i Andrej Prskalo koji je pauzirao zbog bola u ledima. No, potonji uvjerava da ce danas biti spreman za nastup, a kako je dosad sjajno branio, bude li spreman, "jedinica" ce opet biti njegova.

- To se dogodilo u utorak na treningu u teretani. Prilikom skokova me presjeklo u ledima, ali sad mi je vec bolje i jucer sam normalno trcao, pojasnio je Andej Prskalo. - U petak cu imati kontrolni trening da vidimo hocu li biti maksimalno spreman i vjerujem da ce sve biti u redu, a na treneru Pamicu je da odluci koga ce staviti na gol protiv Šibenika.
Mladi je labinski golman vrlo strpljivo cekao svoju priliku. Prvo je bio zamjena Lovricu, potom Škoricu, a jesenas i Manceu. Sad je stiglo njegovih pet minuta, a on je priliku zgrabio u letu nakon što se Mance ozlijedio tijekom finalnog susreta Winter cupa u Novigradu.

- To je tako kod nas golmana. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Za nas vrijedi više nego za druge ona poslovica strpljen - spašen.
Prskalo je u pet proljetnih susreta primio cetiri gola. Dva od Dinama u dva kup susreta i jednog od Hajduka, ali se u ta tri susreta istaknuo sjajnim obranama koje su pokazale da je u odlicnoj formi. Usto je obranio i jedanaesterac Badelju.

- Baš te obrane u ta tri susreta s našim najboljim klubovima su mi puno znacile na planu samopouzdanja i sigurnosti. Šteta je što nam taj penal nije donio i prolaz u polufinale, nažalost potom smo promašili dva, rekao je Prskalo. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA.

Prodaja ulaznica


Ulaznice za subotnju utakmicu mogu se kupiti u petak i subotu u kaficima Samson ispod sjeverne tribine Drosine i u Pattinaggiju, ili na glavnoj blagajni stadiona u petak od 15 do 18 sati i u subotu od 12 sati. (R. CAR)


Verificirana pobjeda Šibenika protiv Zadra

Povjerenik natjecanja Prve HNL Josip Brezni odbio je žalbu Zadrana na susret 20. kola Zadar - Šibenik 0:1 i registrirao je postojecim rezultatom. Zadar se žalio na nastup Vice Kendeša.(R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter