Prpić: Čekamo službeno očitovanje ATP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Davorin Prpić izjavio je da savez apsolutno stoji iza našeg najboljeg tenisača Marina Čilića koji je "pao" na dopinškom testu tijekom turnira u Münchenu.

- Vjerujemo da se radi o zabuni te apsolutno stojimo iza Marina Čilića. Konkretnije ćemo moći komentirati čitav slučaj kada ATP službeno objavi svoju odluku o ovom slučaju, kazao je Prpić.

Marin Čilić navodno je zbog neopreznosti bio pozitivan na dopinškom testu tijekom turnira u Münchenu u travnju, a rezultate dopinške kontrole saznao je uoči meča drugog kola u Wimbledonu kada je bez borbe predao meč Francuzu Kennyju de Schepperu obrazlažući to bolovima u koljenu. Nakon toga više nije nastupao, pa je otkazao i nastup na turniru u Umagu.

Čilić je, prema neslužbenim izvorima, pao na dopinškoj kontroli zbog nepažljive upotrebe dodatka prehrani, koji je njegova majka kupila u jednoj prodavaonici u Münchenu i prema istim izvorima u potpunosti surađuje sa antidopinškom agencijom, te bi, jer je riječ o nepažnji, mogao dobiti blagu kaznu i vrlo brzo se vratiti na teniske terene, možda već sljedećeg tjedna na turniru u Montrealu.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter