Provokativan glamur

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aleksandra Dojcinovic, Ivica Skoko, Nataša Kos, Envy Room i Zoran Mrvoš petorka je koja je otvorila Dove Fashion.hr u Zagrebu. Trodnevna modna manifestacija, dogadaj koji je nastao kao plod suradnje najznacajnijeg hrvatskog modnog koncepta Fashion.hr-a i kozmetickog diva Dovea, nakon niza godina održavanja u Varaždinu i Zadru ove se godine preselio u avangardnu i originalnu lokaciju tvornice Zagrepcanka, i pretvorio ju u mjesto glamura i visoke mode.



Iz prvih su redova, ocekivano, revije pozorno motrili Alka Vuica, gradonacelnik Milan Bandic, Vanja Halilovic, Boris Banovic, Marija Cvitanovic, Neven Ciganovic, Snježana Mehun, Lana Klingor, Danijela Car i mnogi drugi.

Inace, citav Dove Fashion.hr podijeljen je u tri dijela nazvana "Glamour", "Chic" i "Avangard", a u prvom dijelu prva je cast imala nastupiti mlada kreatorica Aleksandra Dojcinovic. Ona je prezentirala crne i bež vecernje haljine, uz dodatke zlatnih mašnica u kosi i remena u struku, a sve je odradila u svili. Ovoljetni modni hit - haljina u obliku grckih togi u kakvoj se na reviji pojavila Snježana Mehun - ova dizajnerica vidi i kao ljetni modni hit slijedece godine, a uz njih je kombinirala ekstremno visoke pete na cipelama s puno remencica.



Reviju Ivice Skoke obilježile su blaga ružicasta, zelena, nebesko plava, siva i, naravno, crna, a opet su se kao materijali istaknuli svila i saten. Skoko je prezentirao i "pufaste" rukave, visoke ovratnike, ležerne svilene hlace, "baby doll" haljine, provokativne košulje i sjajne detalje, ali i volane na gornjim i donjim dijelovima haljina.

- Oduševljen sam. Gledao sam reviju i najvažnije mi je da su manekenke sve odradile dobro. Inspiracija su mi bile 80-te godine koje su po meni najsmješnije modno razdoblje. Želio sam te elemente pretvoriti u jednu svoju viziju i napraviti da je žena lijepa, kazao nam je Skoko.

Nataša Kos, suprotno od ostalih dizajnera, jedina se igrala žarkim bojama. Njena prijateljica Fani Stipkovic prva je izišla na modnu pistu noseci crvenu haljinu prošivenu zlatnim nitima i šljokicama. Slijedile su žarko žuta i nijanse narancaste prožete srebrnim nitima i šljokicama.



Slijedili su modeli modnog dvojca «Envy Room» koji su za haljine odabrali crnu i ružicastu boju, a mašnice su ono što se provlacilo kroz cijelu kolekciju. U kosi, na narukvicama, cipelama, kao ukras ruba haljine na golim ledima. Potom se, kao šecer na kraju, predstavio Zoran Mrvoš koji se pozabavio cipkom i crno-bijelim kombinacijama. Po tome se razlikovao od svih prethodnih dizajnera, posebice što su one bile nacinjene od šljokica. Prezentirao je razlicite varijante ženskih odijela i uvijek traženih malih crnih haljina, ali i svecanih vecernjih haljina. Bilo je tu i koketiranja s tilom i dizajnom haljina na jedno rame, a uz sve je kombinirao niske, elegantne punde.


Podijeli: Facebook Twiter