Provoditi model zdravog naselja

Dr. Robert Duras predvodio je miran prosvjed a sada će udrugu (N. LAZAREVIĆ)
Dr. Robert Duras predvodio je miran prosvjed a sada će udrugu (N. LAZAREVIĆ)

U prostorijama Mjesnog odbora Nova Veruda uspješni prosvjednici ovog naselja, koji su se mjeseci borili, i izborili, za uklanjanje antene teleoperatera iz njihova naselja, osnovali su udrugu Društvo zdravo naselje Nova Veruda - Veruda Porat, kojom namjeravaju provoditi model zdravog naselja i povratiti svijest dobrosusjedskih odnosa. Također, pozvali su sve građane na pažnju u svojim kvartovima kako teleoperatorske antene ne bi "niknule" negdje drugdje u njihovom susjedstvu.

Dr. Duras na čelu udruge

Za predsjednika društva, koje broji, za sada, 20-ak članove među kojima su i tri pravne osobe, izabran je jednoglasno dr. Robert Duras, kojem će pomagati tri dopredsjednice: Jasmina Simović Medica, Suzi Ujčić Nikolić i Gordana Trajković, dok je tajnik društva Branko Kovač - Vujčić.

- Prilikom osnivanja najavili smo i provedbu projekta gradske uprave na području sigurnosti i zaštite imovine te prava građana, kroz koji namjeravamo probuditi svijest o dobrosusjedskim odnosima kako nam susjedi ne bi bili "zaključani" u svojim domovima već se svi zajedno družili u naselju i pazili jedni na druge i imovinu. Na našem osnivanju bili su i dogradonačelnica Elena Puh Belci i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek, te predstavnici Mjesnog odbora, kojima smo se zahvalili na podršci i pomoći u našim nastojanjima da maknemo antenu iz našeg naselja, rekao nam je Kovač - Vujčić.

Velik uspjeh građana

Prije samog osnivanja udruge iznio se presjek stanja situacije na Novoj Verudi i svega učinjenog u mirnim prosvjedima, a jedinstven je zaključak da su građani ovog naselja postigli velik uspjeh nakon što je građevinska inspekcija zabranila postavljanje antene teleoperatera. Kako su okupljeni istaknuli, antena će se sigurno maknuti iz njihova naselja jer i dalje "stražare" u naselju. Od VIP-a se, pak, traži očitovanje o spornoj anteni, jer kako kažu udruženi prosvjednici, ovaj se teleoperater koji je u njihovom naselju želio postaviti antenu, nikad nije očitovao na njihove primjedbe. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter