Provjerava se Jelinciceva imovina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zmago Jelincic prvi je slovenski politicar protiv kojega je pokrenut postupak za utvrdivanje podrijetla imovine, javljaju slovenski mediji u subotu.

Slovenski ured za suzbijanje korupcije ovog je tjedna pokrenuo postupak provjere njegova imovinskog stanja nakon što je Jelinciceva supruga kupila gradevinsku parcelu od 2200 cetvornih metara, plativši za nju 576.000 eura. Jelincic sada mora dokazati podrijetlo tog novca, a u suprotnom bi mu mogao biti oduzet.

Jelinciceva supruga je opcinska službenica, a predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) vec je 19 godina zastupnik u parlamentu. No, malo je vjerojatno da je od place uspio uštedjeti toliki iznos, pa ce vladinoj protukorupcijskoj komisiji morati dokazivati odakle supruzi toliki novac.

Celnik slovenske radikalne desnice tvrdi da mu je slucaj namješten iz politickih razloga, da podrijetlo njegove imovine nije upitno i da je parcelu uz more u koparskom zaljevu kupio jer se tamo namjerava preseliti i jednom provoditi umirovljenicke dane s pogledom na more, navode mediji.

Jelincic je izjavio kako je tocno da je u imovinsku karticu prijavio samo prihod od place i dionice u vrijednosti tisucu eura, ali da u "politiku nije došao gol i bos" nego da je vlasnik kuce u središtu Ljubljane, te numizmaticke zbirke vece vrijednosti, a ima i prijatelje koji su mu spremni posuditi novac.


Podijeli: Facebook Twiter