Provjera korisnika talijanske mirovine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz pulske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske obavještavaju korisnike talijanske mirovine da ce umjesto ceka za lipanj dobiti pismo za podizanje pripadajuceg iznosa putem Western Uniona.

Pojašnjavaju da je talijanska banka Istituto Centrale delle Banche Popolari Italiane koja obavlja uslugu platnog prometa za talijansko mirovinsko osiguranje (INPS) odlucila na taj nacin provjeriti jesu li korisnici živi.

Rijec je o dvojezicnom pismu na talijanskom i engleskom jeziku kojom se osiguranik obavještava o doznaci mirovine putem Western Uniona, a da bi se ponovno uspostavila redovna isplata mirovine cekom potrebno je realizirati doznaku Western Uniona do 20. lipnja.

S obzirom da dobar dio hrvatskih banaka ima ugovor s Western Unionom vecina umirovljenika moci ce unovciti doznaku u istoj banci u kojoj inace unovcava cekove. Ukoliko banka nema taj ugovor umirovljenici se mogu obratiti najbližem uredu Hrvatskih pošta.

Ukoliko korisnik mirovine nije dobio pismo/doznaku niti cek ili ima problema s unovcavanjem mirovine, može se obratiti uredu INCA u Rijeci radnim danom od 9 do 15 sati ili uredu INCA u Puli ponedjeljkom i srijedom od 9 do 12 sati i utorkom od 15 do 18 sati.

Takoder se može javiti u sjedište SUH-a podružnice Labin ponedjeljkom i srijedom od 10 do 12 sati, u Novigradu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, u Pazinu utorkom od 9 do 11.30 sati te u Porecu i Umagu utorkom i cetvrtkom od 8 do 11 sati. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter