Providus ne poštuje zabranu gradnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zabrani gradnje tijekom turisticke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, zbog cega je, uz ostale, zatvoreno i gradilište novog Maistrinog hotela Lone na Monte Muliniji, i dalje se odupire tvrtka Providus, ciji su vlasnici talijanski državljani. Ogorceni stanari Adamoviceve ulice kažu da su investitori od 15. lipnja uspjeli dignuti cijeli kat na zgradurini od dvije tisuce kvadrata, u cijoj su blizini mnoge kuce s apartmanima za iznajmljivanje i hotel Eden.

Sukladno gradskoj odluci o zabrani gradnje u Rovinju tijekom ljetnih mjeseci, komunalni redari su nakon 15. lipnja obišli gradilište. Investitorima su naložili da prekinu gradnju i u roku od 48 sati ociste gradilište. Buduci da odluku nije poštovao, Providus je kao pravna osoba prekršajno kažnjen globom od šest tisuca kuna.

Gradnja je tada zaustavljena, ali je Grad dobio dojavu da se opet radi. Komunalni redari su stoga 6. srpnja i sljedecih dana opet obilazili gradilište u Adamovicevoj i upozoravali investitore na zabranu gradnje. Dobili su objašnjenje da se skida oplata nakon prijašnjeg betoniranja, koja se kasnije, kažu, ne bi mogla skinuti.

- Mi nemamo ovlasti zatvoriti gradilište, vec samo izdati prekršajni nalog, što smo i ucinili. Buduci da su se investitori oglušili na naše intervencije, slijedi im prijava gradevinskoj inspekciji, cije su ovlasti vece, rekao nam je jucer gradski procelnik Dragan Poropat.


Podijeli: Facebook Twiter