Provest cemo inspekcijski tsunami

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na 18. jesenskom medunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu vratila se u djetinjstvo. Takav je dojam barem ostavila dok se, hodajuci od izlagaca do izlagaca, igrala djecjim igrackama, mazila životinje i spremno penjala na traktore. Iznimno dobro raspoloženje potvrdila je pjesmom i plesom, pridruživši se u jednom trenutku lokalnom umjetnickom društvu s kojim je zapjevala "Beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel!"

Kosor se ovim posjetom, kako je istaknula, "došla pokloniti ljudima koji znaju raditi i proizvoditi, koji su inovatori". Bjelovarski sajam je bio pod opsadom visokih dužnosnika, uz premijerku posjetili su ga i ministar gospodarstva ?uro Popijac, ministar turizma Damir Bajs, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretic te potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Frišcic.

Zamolbe za fotografiranje
Grupica politicara bila je donekle zanimljiva posjetiteljima sajma, iako samoj premijerki nije nedostajalo zamolbi za zajednicko fotografiranje.

Jedna od glavnih tema na stocnom sajmu je bila takozvana "mesna afera". Premijerka je rekla da se apsolutno slaže da se, ako je potrebno, provede inspekcijski nadzor u mesnoj industriji, ali i naglasila da vjeruje mjerodavnim službama kada kažu da u hrvatskoj mesnoj industriji nema nikakvih nepravilnosti.

- Petru Cobankovicu, ministru poljoprivrede, iznimno vjerujem. Ako treba pokrenuti inspekcijski tsunami, što god, definitivno da, rekla je Kosor te dodala da ipak vjeruje da "nema nikakvih nepravilnosti" te da "tu pricu konacno treba zatvoriti".

Premijerka nije htjela komentirati ni izjavu celnika SDP-a Zorana Milanovica koji je, nakon njenog obracanja mladeži HDZ-a, ustvrdio da bi premijerka trebala biti prvi ministar, a ne prvi sindikalist.

Rezanje placa nemoguce
- To nije moj posao, izjavila je premijerka te dodala da njen govor na stranackom skupu nije bio polemiziranje ni sa SDP-om ili oporbom, niti sa sindikatima.

Tijekom posjeta sajmu Kosor je dala kratki intervju za lokalnu radiostanicu. Na pitanje novinarke nije li Vlada prelako popustila sindikatima, premijerka je odgovorila da ne zna na što se tim pitanjem misli.

- Ako mislite da smo trebali rezati place, to je nemoguce, bio bi to udar na potrošnju i konacno na standard gradana. Ako mislite na Zakon o radu, doci ce vrijeme da sjednemo sa sindikatima za isti stol i vidimo što dalje, ne možemo isplatiti zaposlenike za istekle ugovore, rekla je Kosor te podsjetila da su rebalansom proracuna osigurana znatna sredstva za poljoprivredu i naknade za štete od elementarnih nepogoda.

- Ako netko misli da to ne treba isplatiti seljacima, neka to kaže, zakljucila je Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter