Provedite odmor u trendi šatoru

Pravo ljetno osvježenje
Pravo ljetno osvježenje

Konačno godišnji! Život off line u svakom pogledu. Dva tjedna udaljenosti od svakodnevnice, koja započinje ne mentalnim već fizičkim udaljavanjem. Za one koji ne mogu daleko putovati ili pak ne žele dijeliti svoj prostor s ostalima (sobarice, vlasnici apartmana), a opet žele biti u doticaju s prirodom, kampiranje je kao stvoreno.

San pod zvijezdama? Kakva idila. Ponukani pričama kolega s idiličnih veselih vikenda pod zvijezdama na Fratarskom otoku ili nekoj uvalici na istočnoj obali Istre, odlučili ste ove godine kampirati u društvu djevojke/dečka/obitelji ili se solo upustiti u kamping avanturu. Prvo se morate pozabaviti osnovnim priborom koji vam na toj avanturi može zatrebati.

Oprema, naravno, ovisi o vašim prioritetima. Recimo, ukoliko namjeravate kampirati u obiteljskom krugu, tada vam je nužna doza komfora, no ukoliko krećete u istraživačke pohode prekrasnim hrvatskim auto-kampovima, ili se jednostavno s ruksakom na leđima i biciklom zaputite na neko egzotično putovanje, lista prioriteta nešto je drugačija. Imperativom će tada biti što laganije kretanje i što sveobuhvatnija i kvalitetnija oprema.

Sudeći prema sve modernijoj opremi, izgleda da je kampiranje više od ugodnog nomadskog, robinzonskog, nazovite kakogod želite, provođenja godišnjih odmora ili ljetnih praznika te pravi urbani lifestyle na otvorenome koji za sobom vuče trendove.

Naravno, da je osnova kampiranja kvalitetan šator i vreća za spavanje, a oni su sve neobičniji i moderniji. Stoga, zašto ne biste spavali u šatoru koji vas već na prvi pogled osvježava? Nema klimu, već samo uzorak sočne lubenice. Trendsetterice i ljubiteljice afričkih printova neće odoljeti leopard uzorku. Ovca preko cijelog šatora, savršena u borbi protiv nesanice, ali ne i komaraca.

A zamislite da vas svi gledaju kako se ljubite po cijele dane i noći? Naravno, samo na šatorskom platnu za one najromantičnije. Za one jako ekscentrične, za ljubitelje Vadimove Barbarelle ili linija Karima Rushida okrugli prozirni šator u obliku velikog balona je kao stvoren.

Za one ekološki osviještene, posljednji su hitovi šatori na solarnu energiju, napravljeni od posebnih sofisticiranih hi-tech materijala koji se danju pune sunčevom energijom, a noću svijetle u mraku. Stoga, baš kao i sa vlastitim stilom, prilagodite šator osobnom ukusu, pritom ipak prvenstveno pazeći na funkcionalnost.

I za kraj, kada smo zadovoljili estetiku, šator obavezno postavite na suho i zaklonjeno mjesto podalje od korita rijeke i vodenih tokova. Ne zaboravite da komarce privlači plava boja. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter