Provalniku Ljubijankiću dvije godine zatvora

Provaljivao u sobe hotela Zagreb te u apartman u naselju Pical (M. MIJOŠEK)
Provaljivao u sobe hotela Zagreb te u apartman u naselju Pical (M. MIJOŠEK)

Safet Ljubijankić (43) zvani Sajo iz Poreča nepravomoćno je osuđen na pazinskom Općinskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine zbog kaznenih djela teške krađe i prijetnje smrću policijskom službeniku početkom lipnja ove godine na području Poreča. Zbog četiri kaznena djela teške krađe osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, a zbog prijetnje na godinu dana. Sudu je izjavio da se smatra krivim za kaznena djela i da prihvaća kaznenopravnu sankciju, odnosno zatvorsku kaznu.

Ljubijankić je 3. lipnja ove godine od 7 do 11.45 sati u tri navrata u turističkom naselju Borik provaljivao u sobe hotela Zagreb te jednom u apartman u naselju Pical, a prilikom uhićenja u Ulici Massa Lombarda u Poreču u 11.45 sati prijetio je policajcu smrću.

Sud je odredio da je Ljubijankić dužan oštećenima isplatiti štetu, odnosno vratiti ukradene stvari. Prema kaznenoj i prekršajnoj evidenciji, 43-godišnjak je višestruko osuđivan zbog kaznenih djela krađe, teške krađe, zloporabe droga i prijetnje na općinskim sudovima u Poreču, Šibeniku i Pazinu te na pulskom Županijskom sudu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter