Provalnik uhvacen u zasjedi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija kriminalistickim istraživanjem nad 63-godišnjim državljaninom Srbije utvrdila osnovanu sumnju da je pocinio dva kaznena djela teške krade, kao i kazneno djelo sprjecavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Njega je pulska policija uhitila u klasicnoj zasjedi, i to u srijedu na podrucju Verudele. Tamo su policajci oko 16.20 sati iznad uvale Saccorgiana nakon provale u dva osobna vozila stranih državljana zatekli 63-godišnjaka.

No on je, uocivši ih, poceo bježati te se u jednom trenutku kada ga je policijski službenik sustigao okrenuo prema njemu i zamahnuo metalnom polugom s namjerom da ga udari. Policajac se uspio izmaci, a 63-godišnji Srbin je uhicen i priveden u policiju.

Ocevidom je utvrdeno da je 63-godišnjak, prije dolaska policijskih službenika, uspio provaliti u dva vozila, i to u automobil Kia Carnival slovackih registracijskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjeg državljanina Slovacke te u Audi A6 talijanskih registracijskih oznaka u vlasništvu 39-godišnjeg državljanina Italije. Muškarac je metalnom polugom razbio staklo na oba vozila.

Nakon kriminalistickog istraživanja 63-godišnjak je u cetvrtak oko 16.15 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Nakon saslušanja istražni mu je sudac odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter