Provaljivao i krao po Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog cetiri teške krade i jedne krade policija je uhitila 27-godišnjaka iz Bjelice koji je u subotu prepracen u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Utvrdeno je da je 27-godišnjak krajem travnja provalio u renault modus pulskih oznaka parkiran kod groblja u Novigradu. Razbio je staklo na prednjim vratima te je sa sjedala ukrao žensku torbicu s dokumentima, bankovnim karticama, novcem i mobilnim telefonom. Vlasnica, 48-godišnjakinja iz Umaga, oštecena je za oko dvije tisuce kuna.

U nastavku svog pohoda 1. svibnja je ušao u otkljucanu kucu u Turistickoj ulici u Vabrigi gdje je ukrao novcanik s dokumentima, karticama, povecim novcanim iznosom te mobilni telefon na štetu vlasnice, 57-godišnjakinje iz Vabrige, od šest tisuca kuna. Vlasnica je kradljivca zatekla u kuci, a on ju je upitao ima li kakav posao za njega. Udaljio se nakon što ga je vlasnica odbila.

Vec sljedeceg dana je pocinio dvije nove krade. Ukrao je, ovaj put u suradnji s jednom ženskom osobom, iz trgovine u Zagrebackoj ulici u Porecu mobitel vrijedan 3.500 kuna. Dok je on odvlacio pozornost djelatnici, ona je iz staklene vitrine ukrala mobitel.

Istoga dana je u Dajli na obali provalio u fiat punto pulskih oznaka odakle je ukrao novcanik s dokumentima, karticama i novcem cime je oštecena 51-godišnjakinja iz Buja za 100 kuna. U Umagu je, ponovno uz pomoc ženske osobe, ušao u trgovinu na Novoj obali i, iskoristivši nepažnju 53-godišnjakinje iz Zagreba, iz ladice ukrao oko 2.500 kuna.

Kriminalisticko istraživanje se nastavlja na podrucju Istre i drugih policijskih uprava, a istražni sudac je 27-godišnjaku nakon ispitivanja odredio zadržavanje od 48 sati zbog mogucnosti ponavljanja djela.


Podijeli: Facebook Twiter