Provaljivali u aute pred vrticima i školama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojac iz Pule, 30-godišnjakinju i 35-godišnjaka policiji sumnjici za 21 provalu i takozvane obicne krade, koje su od 20. kolovoza prošle godine do 27. travnja u najvecem broju slucajeva pocinili na podrucju Pule.

Vrlo zanimljiv bio je njihov modus operandi. Naime, u poslijepodnevnim satima, u vrijeme kada roditelji dolaze pred vrtice i škole po djecu, provaljivali su im u parkirane automobile. Koristeci žurbu i nepažnju žena koje su osobne stvari ostavljale u automobilima, dvojac je razbijao stakla na prednjim vratima, a potom bi sa sjedišta otudivali torbice, u kojima su se nalazili novcanici, mobiteli, kljucevi i ostali predmeti. Na taj su nacin 35-godišnjak i 30-godišnjakinja provalili u 13 vozila, a pocistili su i dva otkljucana. U tim su slucajeva napravili štetu od 40 tisuca kuna.

Pored toga, muškarac i žena provaljivali su i kamp-prikolice i vikend kuce. Na podrucju Premanture provalili su u cetiri kamp-prikolice i dvije vikendice, iz kojih su ukrali plinske boce, plinski pištolj, vrece za spavanje, televizor, antenu i razne druge predmete, oštetivši vlasnike za oko 17 tisuca kuna.

Protekle subote 35-godišnjak i 30-godišnjakinja su odvedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a kriminalisticko istraživanje se nastavlja. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter