Provaljeno u četiri poslovna prostora u Rovinju

Ulaz u zgradu poduzetničkog inkubatora (M. SARDELIN)
Ulaz u zgradu poduzetničkog inkubatora (M. SARDELIN)

Nepoznati počinitelj je u noći sa ponedjeljka na utorak provalio u četiri poslovna prostora u Rovinju u Ulici Augusto Ferri. Jedino što je provalnik ukrao u jednom od provaljenih prostora je nekoliko stotina kuna, dok je u ostalim prostorima razbacao stvari, stoji u policijskom izviješću.

Obišli smo provaljene poslovne prostore i razgovarali s voditeljicom zgrade Nadom Nenadić, odnosno poslovnog inkubatora gradskog poduzeća Rubini. U zgradi su četiri poslovna prostora te je provalnik provalio u svaki od njih. No, Nenadić je, iako u šoku i nevjerici da im je netko nepozvan ušao u prostorije i prčkao po stvarima, naglasila da je zadovoljna jer da ne nedostaje ništa. Štoviše, nije ukradeno niti jedno računalo.

- Da se radi o provali skužila sam tek kada sam sjela za svoj stol u kancelariji. Naime, tek kada sam odložila torbu i ključeve na stol vidjela sam da su druga vrata kancelarije pritvorena. Tek sam onda vidjela da je brava razvaljena. Isto tako, razvaljene su bile brave tri prostora i istom hodniku u prizemlju. Kada su došli korisnici jednostavno im nije trebao ključ, no njihova su vrata bila uredno zatvorena te se nije dalo naslutiti da je netko provalio unutra. Ulazna vrata zgrade se svakoga dana zaključavaju i na njima nije bilo tragova provale. Smatram da provalnik nije nasilno ušao u zgradu, već je ostao u zgradi prije zatvaranja i kada smo svi otišli, dao se na posao. Za izlazak nije trebao puno mudrovati budući da je dovoljno osloboditi zasun i ulazna vrata su otvorena. No, čudi nas da nam nije ukrao prijenosna računala i razne druge elektronske uređaje po kancelarijama, a malo je toga uopće bilo razbacano. Očito se radi o nekom jako urednom provalniku, kazala nam je Nenadić.

Voditeljica Nenadić je odmah kada je zaključila da se radi o provali pozvala policiju koja je obavila očevid u svim prostorima, a jedino što naslućuje da je policija obavljala očevid su tragovi crnog praha koji otkriva otiske koji je ostao oko kvake na vratima. Nju smo zatekli u kancelariji s otvorenim vratima, te nam je kazala da se ružno osjeća u prostoru u koji je provaljeno. Ovo je prvi puta da je provaljeno u te prostore, od 2006. godine od kada postoje, a Nenadić se nada i zadnji puta. Odmah nakon očevida su zamijenjene sve brave, a ne skrivaju mogućnost da će pojačati osiguranje, nekim alarmnim sistemom i nadzornim kamerama. Vjeruje da će policija odraditi svoj posao i uloviti provalnika. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter