Provalio u vikendicu pa u njoj zaspao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klaudio Antonac (70) iz Buzeta poprilicno se iznenadio kada je protekle srijede u svojoj vikendici u naselju Sveta Elena kod Oprtlja zatekao 19-godišnjeg Rovinjca, provalnika, koji je bezbrižno spavao u njegovoj postelji.

Antonac, inace bivši direktor buzetske poslovnice nekadašnje Rijecke banke, nije budio provalnika, vec je odmah nazvao policiju.

- Moram priznati da sam se prestrašio. Prvo sam dok sam dolazio do kucice vidio pored nje bicikl, a odmah potom i provaljena vrata. U nevjerici sam ušao i vidio muškarca kako spava. Buduci da se nije budio, odmaknuo sam se i nazvao policiju, koja je, moram ih pohvaliti, došla u rekordnom roku, za oko 10 minuta, rekao je Antonac.

Nepozvani gost ocito je u vikendici namjeravao provesti neko vrijeme buduci da je ukljucio hladnjak i u njega stavio neke namirnice. Spremao si je jelo i gledao televiziju.

- Vidio sam da je kuhao hrenovke, gledao televiziju i koristio frižider. Buduci da unutra nije bilo hrane, vjerujem da se sam negdje opskrbio. U kucici ništa ne fali, samo su vrata oštecena od obijanja. Ispred kucice je iznio i stolicu. Vrata sam odmah dao popraviti, veli nam Antonac.

Da stvar bude još zanimljivija, mladi se provalnik do Oprtlja dovezao iz Umaga, na ukradenom biciklu. Naime, on je u utorak oko 17.30 sati u turistickom naselju u Bašaniji provalio u hotelsku sobu, ali iz nje nije ništa ukrao buduci da je u trenutku provale u sobu ušao gost hotela.

Nedugo zatim iz istog je naselja ukrao nezakljucani bicikl 53-godišnjeg slovenskog državljanina. Upravo se tim biciklom iz Umaga odvezao u Svetu Elenu i odlucio odmoriti u vikendici Klaudija Antonca.

Policija je protiv mladica podnijela kaznenu prijavu pazinskom Opcinskom državnom odvjetništvu. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter