Provalio u šaht da bi turistima dao vodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zavrzlama vezanih uz autokamp Pomer u medulinskoj opcini nikad dosta. Prije desetak dana, 5. srpnja, djelatnik medulinske komunalne tvrtke Albanež Neven Mišta je u prisustvu cetvero predstavnika Mjesnog odbora Pomer provalio u Arenaturistov šaht u kampu Pomer ne bi li pedesetak turista dobilo vodu, i time zaradio policijsku prijavu.

Buduci da je kamp, koji je trenutno u posjedu Arenaturista, zatvoren, gosti nemaju vode, struje ni prikljucak na kanalizaciju. Tamo se još nalaze jer imaju dozvolu MUP-a, koju su tražili na osnovi placenog paušala tvrtki Pomerturist, kojoj je pocetkom ove godine istekao dvadesetogodišnji najam ovog Arenaturistova objekta i koja više tamo ne posluje. Arenaturist nije preuzeo brigu o njima jer paušal nije placen toj tvrtki.

Mišta tvrdi da je u šaht provalio po nalogu nacelnika Opcine Gorana Buica, o cemu postoji i njegova potpisana izjava, te smatra da je ispravno postupio jer je želio pomoci turistima, iako je rijec o povredi privatnog vlasništva. Inace, poznato je da Opcina osporava vlasništvo nad kampom i da je osnovala tvrtku Medulinska rivijera, koja bi od Arenaturista trebala preuzeti njegovo vodenje.

- Napravio sam to jer sam želio da ti ljudi, koji ovamo dolaze vec godinama, dobiju vodu da bi mogli obavljati svoje osnovne higijenske potrebe. Trenutno koriste sanitarne cvorove s vodom iz mora, rekao nam je Mišta, koji je nekad u kampu Pomer bio tehnicki voditelj. Tvrdi da, po njemu, Arenaturist nema pravo vlasništva nad tim šahtom jer ga je izgradio Pomerturist prije deset godina i da ih se zato nije pitalo dopuštenje za otvaranje šahta.

No, po našim informacijama vodovodni prikljucak glasi na Arenaturist, a i Mišta je ustvrdio da je Arenaturistu ponudeno da se trošak vode refundira, na što ovi nisu pristali pa je šaht ponovno zatvoren.

Nacelnik Buic opovrgnuo je da je išta naložio svom komunalcu.

- Upoznat sam s time da je u taj šaht više puta provaljivano, ali nisam naložio komunalnom djelatniku Albaneža da to napravi. Ipak, mislim da bi tim gostima trebalo omoguciti da provedu svoj godišnji odmor kako spada, kaže Buic.

U Arenaturistu nemaju rijeci za takav postupak i ne mogu vjerovati da je Opcina Medulin išla toliko daleko da provaljuje u tude vlasništvo.

- Znam da je u više navrata bilo pokušaja da se provali u naš šaht s vodom, no cudi me što je to ucinio opcinski komunalni djelatnik. To je za nas pravi nonsens i sigurno nije nacin na koji se postupa s necijim privatnim vlasništvom, kratko je citav slucaj komentirao izvršni direktor Arenaturista Igor Štokovic. Inace, Arenaturist ne želi otvoriti prikljucak vode jer bi to znacilo da posluje u kampu, koji još nema kategorizaciju.


Podijeli: Facebook Twiter