Provalili u kafić na Vidikovcu pa ukrali (i) šlag!

Kafić 'Graal' na Vidikovcu
Kafić 'Graal' na Vidikovcu

Danas kada je došla otvoriti kafić "Graal" u Rizzijevoj ulici na pulskom Vidikovcu, koji ima u najmu, Vera Petković imala je što vidjeti. Vrata su bila obijena, blagajna i aparati za igru razbijeni, stakla je bilo posvuda po podu, stvari porazbacane. Pozvala je odmah policiju koja je napravila očevid. Iz tri aparata za igru ukradeno je više tisuća kuna, a nestala je i blagajna zajedno s blagajničkim minimumom od 200 kuna.

- Lopovi su pokušali provaliti i u četvrti aparat za igru, no nisu uspjeli pa su razbili ekran. Pozvala sam firmu koja mi je iznajmila aparate za igru. Dečki su došli iz Rijeke i napravili obračun novca koji je iz aparata odnesen. Pikado su uspjeli popraviti, ispričala nam je Petković. Kaže da su joj lopovi napravili veliku materijalnu i financijsku štetu. "Možda za nekog nekoliko tisuća kuna nije velik novac, ali za mene jest!", dodaje.

- Uzeli su i pet kilograma kave, osam litara alkoholnog pića, nešto sokova, pa čak i šlag, veli ona. Saznajemo da su lopovi u lokal u proteklih šest, sedam godina, koliko ga ima u najmu, više puta pokušali provaliti. Ovog puta su bravu izbili iz vrata.

- Jedan mi je susjed rekao da je oko pet ujutro čuo buku iz lokala. Kada sam ga pitala zašto nije zvao policiju, jer u to vrijeme u lokalu inače nikog nema, odgovorio mi je da je samo čuo buku, ali nikog nije vidio, ispričala je Vera Petković. (S. BODLAJ IVAŠIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter