Protočniji promet uz dva nova izlaza s rotora


Dodatna dva izlaza s novog kružnog toka u Šijani, onaj prema Ipsilonu (Mercatoru) i onaj na obilaznicu prema Velom Vrhu, koja su jučer oko 19 sati otvorena za promet, znatno su olakšala prometovanje u Puli.

Nakon što su proteklog tjedna otvoreni izlazi prema Labinskoj ulici između Lidla i Arube te onaj na obilaznicu u smjeru Verudele, s nova dva otvorena izlaza konačno se s gradom povezala industrijska zona u Šijani.

Posljednji, peti izlaz novog kružnog toka, onaj prema Šijani, odnosno Kauflandu, trebao bi biti zgotovljen do 15. kolovoza, iako se vjeruje da bi to moglo biti i koji dan ranije.

Otkad su za promet otvorena prva dva izlaza rotora, onaj prema Labinskoj ulici između Lidla i Arube te onaj na obilaznicu u smjeru Verudele, mnogobrojni stanovnici Šijane koji su tuda pješke dolazili do trgovačkih centara s druge strane bune se jer nema iscrtanih pješačkih prijelaza. Naglašavaju da nemaju svi automobile i motore, te da oni, većinom starije dobi ili majke s djecom u kolicima, pješke odlaze u obližnje trgovine, a sada nemaju kako preko kružnog toka.

- Naravno da će se iscrtati pješački prijelazi. Do sada to nismo učinili jer još nisu zgotovljene pješačke i biciklističke staze. Čim to bude urađeno, iscrtat će se i pješački prijelazi, poručio je Ivan Davidović, predstavnik pulske podružnice Hrvatskih cesta. (G. ROJNIĆ, snimio M. MIJOŠEK))


Podijeli: Facebook Twiter