Protjerano troje ilegalaca iz Albanije i Rumunjske

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Tridesetdvogodišnji albanski državljanin spriječen je u ilegalnom prelasku državne granice kod Škudelina nedaleko od Kaštela. Slovenska policija je u utorak oko 1 sat termovizijskim uređajem primijetila kretanje kod granice u Škudelinima te je o svemu obavijestila hrvatske kolege.

Na teren su izašli operativci bujske postaje te zatekli 32-godišnjaka u pokušaju ilegalnog prelaska u Sloveniju. Pola sata kasnije oko 1.30 sati policija je prilikom granične kontrole na Kaštelu uhitila i 30-godišnjeg albanskog državljanina i 30-godišnju rumunjsku državljanku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je trojac u ponedjeljak zakonito ušao u Hrvatsku, a potom su kod Rijeke pokušali priječi u Sloveniju, no slovenski organi su im zapriječili ulazak te su to pokušali ponovno učiniti s istarske strane. Naime, 32-godišnjak je kod Škudelina izašao iz vozila, a trebao se sastati sa ostalo dvoje u Sloveniji.

Zbog počinjenog prekršaja 32-godišnjak je protjeran na godinu dana, a Rumunjki i albanskom državljaninu je izrečena zabrana ulaska u Hrvatsku u trajanju od šest mjeseci. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter