Protivimo se Zakonu o golfu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Osobno cu braniti potrebu za golfom, ali cu isto tako zastupati tezu da nam Zakon o golfu nije potreban", rekao je zastupnik IDS-a Damir Kajin u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o golfu.

Objasnio je da se precjenjuju investicije u golf i dobit koju ce donijeti: "Smatram da se u iducih deset godina nece realizirati niti onih dvije ili tri milijarde eura koje spominje gospodin Ladic, nogometna legenda, koji je zainteresiran za gradnju golf terena nedaleko od Ližnjana", rekao je Kajin.

U raspravi je sudjelovala i Tanja Vrbat, zastupnica SDP-a iz Umaga. "Danas ponovno raspravljamo o ovom zakonu, ali ne da bismo ga ukinuli, što strucna i šira javnost od nas ocekuje, nego da bismo ga ispravili da bi investitori mogli graditi i da bismo izbjegli da nas na izmjenu ovog jedinstvenog zakona natjera Ustavni sud svojom presudom", primijetila je ona.

"Predložene izmjene tog zakona nisu ništa manje protuustavne. I dalje je povrijedeno nacelo pravne sigurnosti i izvjesnosti, ne poštuje se nacelo jednakosti svih pred zakonom, ne jamci se nepovredivost vlasništva, narušava se socijalna pravda i, naravno, ovim zakonom zanemaruje se i ocuvanje prirode i covjekova okoliša, što su, takoder, najviše ustavne kategorije", naglasila je SDP-ova zastupnica i pozvala da se Zakon o golfu ukine.

U raspravi je, u ime Odbora za turizam, sudjelovao IDS-ov zastupnik Marin Brkaric. "Na temelju provedene rasprave, Odbor za turizam Hrvatskog sabora odlucio je s pet glasova za i šest protiv ne poduprijeti donošenje zakona", rekao je Brkaric.


Podijeli: Facebook Twiter