Protiv Škotske bez rezultatskog imperativa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kroz proteklih devetnaest godina hrvatska nogometna reprezentacija nebrojeno je puta išla na kvalifikacijska gostovanja u specifičnim situacijama, no nikad nije izgledala kao ovog ponedjeljka, uoči puta za Glasgow. Već na dolasku u Zagrebačku zračnu luku Pleso moglo se naslutiti da je poraz od Belgije povukao posljedice. Igrači su izgledali kao da su upravo odradili treću smjenu u rudniku.

- Puno nade polagali smo u utakmicu s Belgijom i sad smo psihički prazni. Međutim, imamo karakter i kvalitetu, i zbog toga se nadam se da ćemo se iz Škotske vratiti s tri boda, poručio je kapetan Darijo Srna, koji je sraz s Belgijom pratio s tribina zbog žutih kartona.

- Mene ne treba podizati, a ni igrače, rekao je izbornik Igor Štimac. - Oni su već su bili u ovakvim situacijama. Dakle, ove kritike nisu ništa novo. Pred nama su dodatne kvalifikacije za koje ćemo se dobro spremiti i otići ćemo tamo gdje trebamo biti.

Na spomen Škotske, rekao je tek da se radi o utakmici bez rezultatskog imperativa.

- No, mi trebamo težiti pobjedi zbog atmosfere i zbog svega što se događa oko nas. U svlačionici je situacija homogena, normalna i uobičajena, a i sve ovo oko reprezentacije je isto, dodao je izbornik.

Za kraj je pokazao da nije promijenio svoj znameniti fajterski gard s ruba arogancije.

- Nakon Škotske dolaze nam dvije utakmice u kojima moramo pokazati svoje pravo lice. Naravno, imam želju za dodatne kvalifikacije. Želim da izvučemo Francusku, zaključio je Štimac. (D. PETROVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter