Protiv plana lucice Delfin 1.066 gradana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradani zahtijevaju obustavljanje procedure donošenja predloženog štetnog plana i izradu novog koji ce uvažiti potrebe i prijedloge stanovnika, zakljucak je nedavne tribine gradana o Urbanistickom planu uredenja (UPU) Delfina koji je danas, zadnjeg dana javne rasprave, udruga Zelena Istra predala u gradsku pisarnicu.

Dušica Radojcic, predsjednica Zelene Istre, nam je kazala da je takav zakljucak potpisalo 1.066 gradana, cime su jasno izrekli svoj stav o prijedlogu UPU-a, koji je izazvao velike polemike u javnosti.

Osim obustave donošenja UPU-a, u zakljuccima koje je Zelena Istra predala Gradu navodi se i da u postupku izrade novog plana treba "osigurati preduvjete za smislenu javnu raspravu na kojoj ce gradani moci formulirati svoje potrebe i stavove o željenom nacinu razvoja grada".

"Gradani ne žele sudjelovati u donošenju planova samo primjedbama na rješenja koja su donesena 'za njih', vec kreativno sudjelovati izlaganjem svojih potreba i predlaganjem svojih rješenja za željeni održivi razvoj grada", navodi se u obrazloženju zakljucka usuglašenog na tribini gradana.


Podijeli: Facebook Twiter